Ομόφωνα ένοχος ο 60χρονος για τη δολοφονία της 12χρονης Ζενέιντα το 2011

Ομόφωνα ένοχος ο 60χρονος για τη δολοφονία της 12χρονης Ζενέιντα το 2011 Facebook Twitter
0

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 16 ετών φυλάκιση στον 60χρονο κατηγορούμενο για την αποτρόπαιη δολοφονία της 12χρονης Ζενέιντα, τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Πειραιά. Η έφεσή του απορρίφθηκε, καθώς δεν του χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα, γεγονός που σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος αφού αποπλάνησε τη Ζενέιντα και επιχείρησε να τη βιάσει, την κυνήγησε στις σκάλες τους σπιτιού της και την έκαψε ζωντανή, ενώ εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει από τη μανία του.

«Αφού επιχείρησε να έρθει σε ακούσια συνουσία με την ανήλικη, τέλεσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, ωστόσο, προ της σθεναράς αντίστασής της προς προάσπιση της γενετήσιας ελευθερίας της και απόπειρας διαφυγής της μέσω του κλιμακοστασίου της οικίας της, περιέλουσε αυτή, προκειμένου να συγκαλύψει τυχόν ενοχοποιητικά γι αυτόν στοιχεία που υπήρχαν επί του σώματός της από την προηγούμενη εγκληματική του ενέργεια, με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια προκάλεσε την ανάφλεξη του υγρού με τη χρήση αναπτήρα».

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, η 12χρονη Ζενέιντα βρέθηκε με εκτεταμένα εγκαύματα σε ποσοστό 80% στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένειά της. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου κατέληξε έπειτα από 13 ημέρες μάχης για τη ζωή της.

Αρχικά, ο θάνατός της αποδόθηκε σε αυτοκτονία, καθώς στο σπίτι της βρέθηκε ένα σημείωμα. Ωστόσο, έπειτα από ενδελεχή έρευνα των αρχών, αποκαλύφθηκε πως είχε περιλουστεί με εύφλεκτο υγρό (νέφτι) και είχε πυρποληθεί με αναπτήρα.

Οι καταθέσεις του παππού της κρίθηκαν αντιφατικές, ενώ ήταν ο τελευταίος που την είχε δει ζωντανή πριν το τραγικό συμβάν. Παρά τις υποψίες, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε αρχικά ως υπόθεση αγνώστου δράστη, καθώς ο παππούς απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η υπόθεση ανασύρθηκε χρόνια αργότερα, έπειτα από αίτημα των γονέων της Ζενέιντα για συμπληρωματική διερεύνηση. Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως μέσω δημοσιογραφικής έρευνας, όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή ενός γείτονα της οικογένειας σε υπόθεση κατ’ εξακολούθηση βιασμού ανήλικης, για την οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Έτσι η δικογραφία βγήκε από το συρτάρι και έγιναν νέες ανακριτικές πράξεις, επικεντρωμένες πλέον στην ανακάλυψη της ποινικής εμπλοκής του γείτονα, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε, τελικά, ποινική δίωξη.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM