Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Μακρόν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Μακρόν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Ελιζέ, όπου τον περίμενε ο Γάλλος πρόεδρος για τη διμερή συνάντησή τους αναφορικά με θέματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε συνάρτηση με τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και στα ζητήματα της ευρωπαϊκής άμυνας.

Συμφώνησαν, ότι απαιτείται αυξημένη δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη - μέλη που επιθυμούν να αυξήσουν τις επενδυτικές τους δαπάνες στον τομέα της άμυνας.

Τέλος, τέθηκε υπό συζήτηση και η πώληση των πυραύλων Meteor στην Τουρκία, μετά τις οποίες ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να εξήλθε ικανοποιημένος τη συνάντησή τους.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής, ο Μακρόν, επισήμανε, ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μία τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση, που θα πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία της ανθρωπότητας με στόχο μια καλύτερη ζωή.

Ακόμη, επανέλαβε, ότι ποσό της τάξης των 109 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επενδυθεί τα επόμενα χρόνια σε δράσεις υπέρ της ανάπτυξης του AI στη Γαλλία και πρόσθεσε, ότι είναι απαραίτητη η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη χώρα του ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη 40.000 επιστήμονες εξειδικευμένοι στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και ότι ο στόχος είναι να εκπαιδεύονται περίπου 100.000 άτομα κάθε χρόνο. Σημείωσε ωστόσο την ανάγκη να τεθεί ένα τέλος στη φυγή των εγκεφάλων από την Ευρώπη με κατεύθυνση τις ΗΠΑ, ενώ αναφερόμενος προφανώς στον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ δήλωσε πως προτιμά τις «διασυνδέσεις» από τις «γεωτρήσεις».

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τέλος τους Ευρωπαίους να αγοράζουν ευρωπαϊκά προϊόντα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη απλούστευσης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αλλά και εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής αγοράς.

Με πληροφορίες από Mega και ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM