Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
To «Brutalist» είναι ένα αιχμηρό κινηματογραφικό έπος διάρκειας 3μισι ωρών.
0

Σίγουρα η ταινία που ξεχωρίζει αυτή την εβδομάδα είναι το Brutalist του Μπρέιντι Κόρμπετ, ένα αιχμηρό κινηματογραφικό έπος διάρκειας 3μισι ωρών, που θυμίζει τον τρόπο που χαρτογράφησαν ο Πολ Τόμας Άντερσον και άλλοι σπουδαίοι πριν από αυτόν τη μεταπολεμική Αμερική, οι αξίες της οποίας διαχύθηκαν στο σύνολο του δυτικού κόσμου.

Η ταινία έχει μια αμφιλεγόμενη σκηνή στο δεύτερο μέρος της, όπου ο συμβολισμός μετατρέπεται σε ταυτολογία, μα αυτή είναι η μοναδική παραφωνία της. Στο ιδιοφυές φινάλε της αναδεικνύει τη δύναμη του (αναγκαστικά) εξαρτημένου ταλέντου να υπερνικήσει το ατάλαντο, αδηφάγο Κεφάλαιο μέσω της Τέχνης (του), αλλά ταυτόχρονα και την εγγενή αδυναμία της τελευταίας να αφηγηθεί όλη την ιστορία – και την Ιστορία.

Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το «All Shall be Well» είναι μια υπέροχη μικρή ταινία με την καρδιά της στη σωστή θέση, που διατείνεται ότι το αίμα δεν κάνει απαραίτητα την οικογένεια.

Οι καλές ταινίες της εβδομάδας δεν περιορίζονται στο Brutalist, όμως. Το All Shall be Well είναι μια υπέροχη μικρή ταινία με την καρδιά της στη σωστή θέση, που διατείνεται ότι το αίμα δεν κάνει απαραίτητα την οικογένεια και αναδεικνύει την κοινωνική της διάσταση μέσω δράματος που γεννάται από την απουσία ρυθμιστικού πεδίου για τις σχέσεις των ομόφυλων ζευγαριών.

Το (πολύ) αιματηρό In a Violent Nature έρχεται για να καταθέσει μια arthouse πρόταση στο είδος του slasher, απογυμνώνοντάς το στα βασικά του στοιχεία και σχολιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας του.

Έχουμε επίσης το Inheritance, κατασκοπεία γυρισμένη με iPhone και τη Φίμπι Ντίβενορ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το Rich Flu, ένα τραγελαφικά σοβαροφανές θρίλερ από τον δημιουργό του Platform στο Netflix, και, τέλος, τα Σκυλάκια στην Όπερα, ένα δευτεροκλασάτο animation από τους δημιουργούς του Γάτες στο Μουσείο – η ομοιότητα των εγχειρημάτων, ακόμα και στους τίτλους, λέει όσα χρειάζονται να ειπωθούν για τη φαντασία των καλλιτεχνών που τις υπογράφουν. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM