Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού

Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού Facebook Twitter
0

Νέος σεισμός μεγέθους 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:55 ανοιχτά της Αμοργού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων και καταγράφηκε 19 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή παραμένει αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, με συνεχείς δονήσεις να σημειώνονται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης. 

Για την κατάσταση, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 7 το απόγευμα. Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικιλιας, κλιμάκιο του ΟΑΣΠ, ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Χούπης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδόσφαιρο Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / Ποδόσφαιρο στον πόλεμο: Η ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα 110 χρόνια πριν

Το ντοκουμέντο που απεικονίζει Βρετανούς στρατιώτες να παίζουν μπάλα σε ένα χωμάτινο γήπεδο της πόλης εν μέσω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ