Ξανά στο τραπέζι οι πολιτικοί αρχηγοί

Ξανά στο τραπέζι οι πολιτικοί αρχηγοί Facebook Twitter
0

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν στη 1 το μεσημέρι οι πολιτικοί αρχηγοί, προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Οικονομικών για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του με την Τρόικα. Πάντως, εξακολουθούν να αναζητούνται ακόμη 2 δις ευρώ για να κλείσει το πακέτο, αλλά πηγές του οικονομικού επιτελείου διαβεβαίωναν, ότι αυτά δεν θα καλυφθούν από επιπλέον  περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Το κλίμα μεταξύ των αρχηγών δεν είναι το καλύτερο-ή τουλάχιστον έτσι εμφανίζεται-μετά την χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που καταλόγιζε στον κ. Σαμαρά ότι προεκλογικά μοίραζε ψεύτικες ελπίδες στο λαό. Ο κ. Βενιζέλος αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν έχει ενημερωθεί για τα μέτρα-παρότι αυτά αναφέρονται στο μνημόνιο που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε. Από την άλλη πλευρά, κύκλοι του υπουργού Οικονομικών λένε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερωθεί, ενώ τον είχαν καλέσει να καθίσει κι αυτός στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, αλλά δεν πήγε.  

Οι κινήσεις του κ. Βενιζέλου δείχνουν ότι φτάνοντας πλέον κοντά στη συμφωνία και την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων οι κυβερνητικοί εταίροι, θέλουν να αποσείσουν από πάνω τους, όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του κόστους που θα έχουν αυτά τα μέτρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM