Το τελευταίο αντίο σήμερα στον Κώστα Σημίτη: Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού η κηδεία του

Το τελευταίο αντίο σήμερα στον Κώστα Σημίτη: Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού η κηδεία του Facebook Twitter
0

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, φίλοι, συνεργάτες και πολιτικοί αντίπαλοι αποχαιρετούν τον Κώστα Σημίτη, τον πολιτικό που σφράγισε την οκταετή πρωθυπουργική του θητεία με τον ευρωπαϊσμό και τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού και δημοσία δαπάνη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Σύμφωνα με απόφαση της οικογένειας, η σορός του δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν:

  • Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
  • Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
  • Οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης, Τάσος Γιαννίτσης και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Αγήματα από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσουν τιμές στον εκλιπόντα.

Μετά την τελετή, η πομπή θα κατευθυνθεί πεζή προς το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου ο Κώστας Σημίτης θα ταφεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την απόδοση τριών τιμητικών βολών, αποχαιρετώντας έναν πολιτικό που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας και την ευρωπαϊκή της πορεία.

Λόγω της κηδείας, έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Οι πολίτες καλούνται να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση καθώς η πόλη αποχαιρετά έναν από τους πιο σημαντικούς ηγέτες της μεταπολίτευσης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM