Σύλληψη τριών ανηλίκων για ληστείες και κλοπές σε ηλικιωμένους στον Πειραιά

Σύλληψη τριών ανηλίκων για ληστείες και κλοπές σε ηλικιωμένους στον Πειραιά Facebook Twitter
0

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά, σε συνεργασία με τα Τμήματα Δίωξης Εγκλημάτων Δημοτικού Θεάτρου, Μοσχάτου και Ασφάλειας Άμφισσας, προχώρησε στη σύλληψη τριών ανηλίκων που κατηγορούνται για συστηματικές ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές του Πειραιά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανήλικοι, από τα μέσα Νοεμβρίου 2024, είχαν συγκροτήσει οργανωμένη ομάδα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση. Οι κατηγορούμενοι εισέρχονταν σε οικίες, παραβιάζοντας πόρτες ή μπαλκονόπορτες, και χρησιμοποιούσαν απειλές ή βία για να ακινητοποιήσουν τα θύματά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, φίμωναν τα θύματα με ρούχα.

Οι ληστείες περιλάμβαναν την αφαίρεση χρημάτων, κοσμημάτων και κινητών τηλεφώνων. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν μαχαίρια ή αεροβόλα πιστόλια για να εκφοβίσουν τους ηλικιωμένους.

Οι Αρχές, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία, συνέστησαν ειδική ομάδα που εντόπισε και συνέλαβε τρία μέλη της οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ταυτοποιήθηκε και τέταρτος ανήλικος, ο οποίος αναζητείται. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις γονείς των κατηγορούμενων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων, κατασχέθηκαν ρούχα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών, καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά, όπου πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση. Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα / «Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το τότε πολιτικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», ως εγκληματική οργάνωση, ενώ ορισμένα ηγετικά της στελέχη κρίθηκαν ένοχα και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
LIFO NEWSROOM
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΚΤΑΦΗ

Ελλάδα / Πάνος Ρούτσι: Η επίσημη θέση της οικογένειας για την άδεια εκταφής του Ντενίς

Η οικογένεια Ρούτσι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστή την αποστασιοποίησή της, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η προγραμματισμένη και χωρίς άδεια εκταφή θα πραγματοποιηθεί
LIFO NEWSROOM
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ελλάδα / Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: «Έχετε μέρος να μείνω;» – Οι τελευταίες λέξεις του δράστη που παραμένει άφαντος

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένει άφαντος - Οι μαρτυρίες, τα σενάρια και οι λεπτομέρειες του φονικού που συγκλόνισε τη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM
Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM