Επιτέλους Χριστούγεννα για τους ελέφαντες στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου

Επιτέλους Χριστούγεννα για τους ελέφαντες στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου Facebook Twitter
Φωτ.: Video Screen-Grab
0

Για τους ελέφαντες και τα υπόλοιπα ζώα στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, ήρθε επιτέλους η ώρα να ξετυλίξουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους.

Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου προσφέρει μια μοναδική λιχουδιά στα ζώα του, ταΐζοντάς τα με αχρησιμοποίητα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Οι ελέφαντες, οι τάρανδοι και οι καμηλοπαρδάλεις απολαμβάνουν ένα νόστιμο και βιώσιμο σνακ που αντικαθιστά το συνηθισμένο μενού τους με άχυρο.

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που δεν κατέληξαν σε κάποιο σπίτι την εορταστική περίοδο δόθηκαν σε μερικά από τα ζώα την Παρασκευή (3/1), συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών. 

Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου παίρνει μόνο φρέσκα, απούλητα χριστουγεννιάτικα δέντρα από επιλεγμένους πωλητές. Δεν δέχεται δέντρα από το κοινό, τα οποία θα μπορούσαν να περιέχουν χημικές ουσίες ή υπολείμματα διακοσμήσεων. Οι επιμελητές του ζωολογικού κήπου εξηγούν πώς αυτά τα δέντρα παρέχουν μια διασκεδαστική και υγιεινή πηγή τροφής για τα ζώα, ενώ παράλληλα τα κρατούν απασχολημένα.

«Δεν χρησιμεύουν μόνο ως τροφή, χρησιμοποιούνται επίσης για να απασχολούν τα ζώα» δήλωσε ο Φλόριαν Σικς, έφορος θηλαστικών του ζωολογικού κήπου. Τα ζώα μπορούν να παλέψουν μαζί τους, να τρίβονται πάνω τους, να ρίχνονται πάνω τους και να κάνουν διάφορα άλλα πράγματα με αυτά τα έλατα. Και έτσι εμπλουτίζουμε την καθημερινή ζωή των ζώων, κάτι για το οποίο είναι πολύ χαρούμενα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Associated Press

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Καύσωνες μακράς διαρκείας, ισχυρές καταιγίδες, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και μεγάλες πιέσεις στα συστήματα υγείας, στην εργασία και στον τουρισμό θα συνθέτουν το κλιματικό τοπίο το 2050.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: “Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα”»

Περιβάλλον / 3.000 τόνοι αποτσίγαρα κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: «Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια σημαντική ευκαιρία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης από αποτσίγαρα
LIFO NEWSROOM