Απεργία στον Guardian για να μην πωληθεί ο εβδομαδιαίος «The Observer», η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα

Απεργία στον Guardian για να μην πωληθεί ο εβδομαδιαίος «The Observer», η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα Facebook Twitter
0

Οι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας The Guardian και της κυριακάτικης έκδοσής της The Observer άρχισαν σήμερα απεργία, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 50 χρόνια, για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση της εν λόγω κυριακάτικης εφημερίδας.

Ο Όμιλος Μέσων Ενημέρωσης Guardian (GMG), μητρικός οίκος της ομώνυμης εφημερίδας, ανακοίνωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου πως βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση της εφημερίδας The Observer, της παλαιότερης κυριακάτικης έκδοσης στον κόσμο, στην Tortoise Media, έναν ιντερνετικό ειδησεογραφικό ιστότοπο που ιδρύθηκε το 2019.

Μέλη του συνδικάτου Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων (NUJ) κήρυξαν 48ωρη απεργία εναντίον αυτού του σχεδίου. Η κινητοποίηση αυτή συμπίπτει με τη 233η επέτειο της πρώτης κυκλοφορίας του Observer, σύμφωνα με το συνδικάτο.

H NUJ «ζητάει μια παύση στις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για να εξετάσει άλλες λύσεις και να βεβαιωθεί πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι προς το συμφέρον των δύο τίτλων», δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου αυτού, η Λόρα Ντέιβισον.

Η «μαζική» υπερψήφιση της απεργίας «δείχνει την επιθυμία των δημοσιογράφων να εκφράσουν δημόσια τις ανησυχίες τους για το μέλλον του τίτλου», προσέθεσε.

Ο Observer «κατέχει μια μοναδική και σημαντική θέση στη δημόσια ζωή και τα μέλη μας ανησυχούν για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του», συνέχισε η συνδικαλίστρια.

Η εφημερίδα The Observer ιδρύθηκε το 1791 και το 1993 εξαγοράσθηκε από τον όμιλο Guardian Media Group. Πρόκειται για «την παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα» στον κόσμο, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες των Ρεκόρ.

Την Tortoise Media ίδρυσε ο Τζέιμς Χάρντινγκ, ένας πρώην διευθυντής των Times και του BBC, μαζί με τον Μάθιου Μπαρζούν, πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τον ρόλο του μεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας, καλώντας τα δύο μέρη να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για ειρήνη - Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Γερουσία
LIFO NEWSROOM
Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Διεθνή / Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Η Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων τιμώρησε την πλατφόρμα για σοβαρές παραβιάσεις του GDPR — στο μικροσκόπιο η διαφάνεια και οι πρακτικές μεταφοράς προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΕ
LIFO NEWSROOM
«Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Διεθνή / «Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Γάζα εξαρτώνται από τις λίγες κοινοτικές κουζίνες που έχουν απομείνει για τη διατροφή τους. Ορισμένες από αυτές πρόκειται να κλείσουν σε λίγες ημέρες.
LIFO NEWSROOM
Οσάμα Μπιν Λάντεν: 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

Διεθνή / Οσάμα Μπιν Λάντεν: Η «τρομοκρατική κληρονομιά» του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς απτό αποτέλεσμα για σχεδόν μια δεκαετία, πριν τον εξολοθρεύσουν
LIFO NEWSROOM
Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Διεθνή / Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Ο υπερυπουργός Ρούμπιο είναι πλέον επικεφαλής τεσσάρων κυβερνητικών οργάνων, ξεπερνώντας τον Χένρι Κίσινγκερ, ακόμη και τον Σι Τζινπίνγκ, τον ηγέτη της Κίνας, ο οποίος έχει «μόνο» τρεις αντίστοιχους τίτλους
LIFO NEWSROOM