Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρων στον Ψηλορείτη

Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρων στον Ψηλορείτη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Freepik.com
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρων στον Ψηλορείτη, στα Χανιά της Κρήτης. 

Οι πέντε νεαροί πεζοπόροι ξεκίνησαν την Παρασκευή για πεζοπορία στον όρος Ψηλορείτης, χωρίς να διαθέτουν κατάλληλο ορειβατικό εξοπλισμό.

Οι νεαροί, ηλικίας 21-26 ετών είχαν προετοιμαστεί να περάσουν το Σαββατοκύριακο στην άγρια ομορφιά του Ψηλορείτη, ωστόσο δεν περίμεναν ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Όταν είδαν ότι η κατάσταση δυσχεραίνει, βρήκαν καταφύγιο στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, όπου και παραμένουν καθηλωμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επικρατεί παγετός. 

Άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου είναι ήδη καθ’ οδόν για να συμβάλλουν στην ασφαλή κατάβαση της παρέας των νέων.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM