Ο Ρομπάι έρχεται και προειδοποιεί

Ο Ρομπάι έρχεται και προειδοποιεί Facebook Twitter
0

«Δεν υπάρχει εύκολη λύση για την επίλυση της κρίσης χρέους που ταλανίζει την ευρωζώνη», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, μιλώντας από τις Βρυξέλλες». Ο κ. Ρομπάι δήλωσε ότι η Ε.Ε. θα κάνει ότι χρειαστεί για να διατηρηθεί η σταθερότητα του ευρώ ενώ σημείωσε ότι μακροπρόθεσμα οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα τονώσουν την ανάπτυξη. Φρόντισε να απονείμει και τα εύσημα σε Ιρλανδία και Πορτογαλία, που όπως είπε, «συμβαδίζουν με τους στόχους τους». Πάντως στην Πορτογαλία το έλλειμμα ξέφυγε από τον στόχο του 4,5% για το πρώτο εξάμηνο παρά την πλήρη εφαρμογή των μέτρων και αναμένεται να κλείσει στο 6-7%.

Ο κ. Ρομπάι θα επισκεφθεί την Αθήνα την Παρασκευή προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Αίτημα για να υπάρξει συνάντηση και με τον κ. Τσίπρα υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι ανάλογο αίτημα είχε υποβληθεί και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη χώρα μας αλλά ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ δεν είχε απαντήσει θετικά και δεν συνάντηση τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM