Τομ Χόμαν: Ο νέος «τσάρος των συνόρων» του Τραμπ υποστηρίζει σκληρή γραμμή κατά των μεταναστών

Τομ Χόμαν: Ο νέος «τσάρος των συνόρων» του Τραμπ υποστηρίζει σκληρή γραμμή κατά των μεταναστών Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Κυριακή την επιστροφή του Τομ Χόμαν, θιασώτη εξαιρετικά σκληρής γραμμής, στην ηγεσία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη φύλαξη των συνόρων και μετανάστευση (ICE).

«Έχω την ικανοποίηση να ανακοινώσω ότι ο πρώην διευθυντής της ICE και ακλόνητος υποστηρικτής του ελέγχου των συνόρων Τομ Χόμαν θα ενταχθεί στην κυβέρνηση Τραμπ, στην οποία θα είναι αρμόδιος για τα σύνορα της χώρας μας (‘τσάρος των συνόρων’)», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας μέσω Truth Social.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πλησιάζει πιο κοντά στον συνολικό έλεγχο του Κογκρέσου των ΗΠΑ, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Γερουσία και χρειάζεται λιγότερες από πέντε έδρες για να πάρει τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ένα κόμμα χρειάζεται 218 έδρες για να κερδίσει την πλειοψηφία της Βουλής και αυτό του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει 214, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έναντι 205 των Δημοκρατικών.

Από τη νίκη στις προεδρικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Τραμπ για να δουν ποιον θα διορίσει για να υπηρετήσει στην κυβέρνησή του. Μέχρι στιγμής, ρόλοι έχουν δοθεί στη βουλευτή της Νέας Υόρκης, Ελίζ Στέφανικ - τη νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη - και τον Τομ Χόμαν, για τον οποίο ο Τραμπ είπε ότι θα λειτουργήσει ως «τσάρος των συνόρων».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελείται από τρεις κλάδους: τη Γερουσία, τον Λευκό Οίκο - και τα δύο εκ των οποίων έχουν ήδη κερδίσει ο Τραμπ και το κόμμα του - και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να κατέχουν τουλάχιστον 52 έδρες στη Γερουσία των 100 μελών αφού κατέλαβαν τρεις που κατείχαν προηγουμένως οι Δημοκρατικοί στη Δυτική Βιρτζίνια, το Οχάιο και τη Μοντάνα. Ο έλεγχος της Βουλής δίνει σε ένα κόμμα την εξουσία να κινήσει νομοθεσία περί δαπανών και να ξεκινήσει διαδικασίες μομφής εναντίον αξιωματούχων. Η ηγεσία και στα δύο σώματα θα σήμαινε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ατζέντας του Τραμπ θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει την έγκριση του Κογκρέσου από ό,τι αν οι Δημοκρατικοί έλεγχαν ένα από αυτά.

Ο Τραμπ έκανε μια προεκλογική εκστρατεία με υποσχέσεις, μεταξύ άλλων, για «τερματισμό του πληθωρισμού», μείωση φόρων και απέλαση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι θα επιτίθενται σε πλοία εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Ισραήλ, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι θα επιτίθενται σε πλοία εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Ισραήλ, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας

Οι Χούτι υποστήριξαν ότι οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτής που βάφτισαν ως τέταρτη φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεών τους εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου επωφελήθηκε από τη δουλεία και ήταν καταφύγιο για θεωρίες της λευκής υπεροχής

Διεθνή / Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου επωφελήθηκε από τη δουλεία και ήταν καταφύγιο για θεωρίες της λευκής υπεροχής

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα πανεπιστήμια της Βρετανίας είχε «υπερβολικά μεγάλο» ρόλο στη δημιουργία ρατσιστικών επιστημονικών θεωριών, σύμφωνα με έρευνα
LIFO NEWSROOM
Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Διεθνή / Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Η «εξαιρετική» σχέση Τραμπ-Ερντογάν περνά δύο κρίσιμες δοκιμασίες: τις εντάσεις στη Συρία με το Ισραήλ και το μπλοκαρισμένο deal για τα F-35 - Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Κογκρέσου
LIFO NEWSROOM
Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM