Τα τρία συλληφθέντα μέλη της Αλ Κάιντα ετοίμαζαν χτύπημα στο Γιβραλτάρ

Τα τρία συλληφθέντα μέλη της Αλ Κάιντα ετοίμαζαν χτύπημα στο Γιβραλτάρ Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, τα τρία φερόμενα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αλ Κάιντα, που συνελήφθησαν στην Ισπανία, ετοίμαζαν χτύπημα σε εμπορικό κέντρο του Γιβραλτάρ.


Η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι του Τούρκου Τσενγκίζ Γιαλτσίν, στην ισπανική πόλη Λα Λίνεα ντε Κονσεπσιόν, ένα βίντεο που τον έδειχνε να πιλοτάρει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, αναφέρει στην ηλεκτρονική της σελίδα η εφημερίδα El Pais που επικαλείται πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Σε κάποια στιγμή, το αεροσκάφος κατέβηκε και άφησε ένα πακέτο. Στο έδαφος ο Γιαλτσίν γιόρτασε το κατόρθωμά του», εξηγεί η εφημερίδα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι τρείς άνδρες προετοίμαζαν επίθεση με τη χρήση ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους που θα άφηνε εκρηκτικά σε ένα εμπορικό κέντρο του βρετανικού εδάφους την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τις 12 Αυγούστου, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Τούρκος συνελήφθη την Πέμπτη στο σπίτι του και οι δύο Τσετσένοι κοντά στη Θιουδάδ Ρεάλ της κεντρικής Ισπανίας.

Την Κυριακή, ο δικαστής έθεσε υπό κράτηση τους δύο άλλους ύποπτους, τους Τσετσένους Ελνταρ Μαγκομέντοφ και Μοχάμεντ Ανκαρι Αντάμοφ για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και κατοχή υλικού με το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί βόμβα.

Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα, ο εισαγγελέας στήριξε τις αποφάσεις του σε πληροφορίες από την αμερικανική και την γαλλική δικαιοσύνη, τις ρωσικές αρχές και την αστυνομία του Γιβραλτάρ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM