Ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Πώς διαμορφώνεται η τιμή εκκίνησης

Ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Πού διαμορφώνεται η τιμή εκκίνησης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Την Τρίτη ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για αυτή τη χρονιά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ, ανέφερε πως η τιμή εκκίνησης της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 ευρώ/λίτρο. Η τιμή αυτή όπως επισημαίνει αφορά τις αστικές περιοχής και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν γεωπολιτικές εξελίξεις, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

«Ούτε την παραμονή θα ξέρουμε, αλλά υποθετικά η τιμή εκκίνησης αναμένεται από 1,10 ώς 1,20 ευρώ/λίτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Οι αλλαγές είναι από τα διυλιστήρια. Αυτή τη στιγμή η απλή αμόλυβδη στην Αττική και Θεσσαλονίκη είναι1, 75- 1,80, ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38», συνέχισε η κ. Ζάγκα.

Ωστόσο αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για νοθεία, επισημαίνοντας πως ο χώρος τους γέμισε παρεμπόριο. «Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με το νέο νόμο υπήρξε περιστατικό που αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη», τόνισε.

«Ο δικός μας χώρος γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια κι αν δώ κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 φυσικά πονηρεύομαι», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο παράνομο – λαθραίο ναυτιλιακό καύσιμο τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ σωστά υποχρέωσε με τσιπάκι σε τελωνεία και πλωτά μέσα.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM
Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM