Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απειλεί να μετατρέψει το Κίεβο σε διαλυμένη περιοχή

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απειλεί να μετατρέψει το Κίεβο σε διαλυμένη περιοχή Facebook Twitter
Ντμίτρι Μεντβέντεφ/ Φωτ.: EPA
0

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο με μη πυρηνικά όπλα ως απάντηση στη χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα έχει ήδη τυπικά τους λόγους για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μετά την εισβολή της Ουκρανίας στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, αλλά μπορεί αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσει κάποιες από τις νέες τεχνολογίες όπλων της για να μετατρέψει το Κίεβο σε μια τεράστια, διαλυμένη περιοχή όταν εξαντληθεί η υπομονή της.

Λευκός Οίκος: «Λαμβάνουμε σοβαρά τις απειλές Πούτιν»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να ανακοινώσουν καμία νέα πολιτική για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία την Παρασκευή, ανακοίνωσε Λευκός Οίκος. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «λαμβάνουν σοβαρά τις απειλές του Βλάντιμιρ Πούτιν».

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην άποψή μας σχετικά με την παροχή δυνατοτήτων στην Ουκρανία για επίθεση μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. «Δεν θα περίμενα καμία σημαντική ανακοίνωση από αυτή την άποψη, από τις συζητήσεις μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ την Παρασκευή», είπε ο Κίρμπι.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, συναντώνται σήμερα στον Λευκό Οίκο στον απόηχο των διπλωματικών συζητήσεων αυτής της εβδομάδας που επικεντρώνονται στο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία θα πρέπει να δώσουν στην Ουκρανία άδεια να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στόχους βαθιά στη Ρωσία . Μέχρι στιγμής, αυτές οι χώρες επιτρέπουν στην Ουκρανία να χτυπά μόνο στρατιωτικούς στόχους ακριβώς στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας.

Η Βρετανία και η Γαλλία είναι έτοιμες να επιτρέψουν πλήγματα πιο βαθιά στη ρωσική επικράτεια με τα δικά τους όπλα, αλλά περιμένουν να συναινέσει ο πρόεδρος Μπάιντεν, κάτι που Αμερικανοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι είναι έτοιμος να κάνει. Ωστόσο, ο Μπάιντεν εξακολουθεί να διστάζει να δώσει την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, λένε οι αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει επανειλημμένως απευθύνει εκκλήσεις προς του δυτικούς συμμάχους να άρουν τις απαγορεύσεις για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας.

Στο ενδεχόμενο αυτό ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, απείλησε πως μία τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν.

Μάλιστα, τη λογική της κλιμάκωσης φαίνεται να υποστηρίζουν τα «γεράκια του πολέμου» εντός της Ρωσίας καθώς σύμφωνα με αναφορές, ο Ρώσος πρόεδρος δέχεται εισηγήσεις να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση όσον αφορά τις χώρες του ΝΑΤΟ καθώς όπως υποστηρίζουν  η υφιστάμενη πολιτική της Μόσχας δεν αποδίδει.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM
Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Διεθνή / Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Η δολοφονία του συντηρητικού influencer Τσάρλι Κερκ σοκάρει τις ΗΠΑ και αναζωπυρώνει τον πολιτικό διχασμό - Ο Τραμπ κατηγορεί την αριστερά, ενώ οι Δημοκρατικοί του απαντούν με σκληρές δηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Διεθνή / Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Σύμφωνα με τον Ράμα, η Diella θα μπορεί να αξιολογεί διαγωνισμούς, να «προσλαμβάνει ταλέντα από όλο τον κόσμο» και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατική δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Διεθνή / Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE της Ε.Ε., που χρηματοδοτεί την άμυνα των κρατών-μελών - Τι απαντά η Κομισιόν, ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες και πώς μπορεί να αποκλειστεί η Άγκυρα
LIFO NEWSROOM