Καλιφόρνια: Γυναίκα «βγαίνει» από τη φωτιά και περπατά προς τους πυροσβέστες

Καλιφόρνια: Γυναίκα «βγαίνει» από τη φωτιά και περπατώντας προς τους πυροσβέστες Facebook Twitter
0

Μαίνονται οι καταστροφικές φωτιές στην Καλιφόρνια, ενώ βίντεο δείχνει μια γυναίκα να περπατά μέσα από τη φωτιά και να κατευθυνεται προς τους πυροσβέστες. 

Η άγνωστη γυναίκα απαθανατίστηκε σε βίντεο που έχει γίνει viral να περπατά μέσα στη φωτιά προς τους πυροσβέστες στην κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια. Η κατάσταση της υγείας είναι ασαφής, όπως επισημαίνει το CNN, αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί στην Πολιτεία. 

«Σαν οπτασία, η γυναίκα εμφανίζεται σαν να βγαίνει από την κόλαση, καθώς οι φλόγες στροβιλίζονται, τα μαλλιά και το φόρεμά της ανεμίζουν από τον σφοδρό άνεμο, ενώ σπίθες πετούσαν παντού» περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο οι New York Times. «Για μια στιγμή φαίνεται αδύνατο ότι θα επιβιώσει».

Οι μάρτυρες που κατέγραψαν τις οδυνηρές στιγμές στον Εθνικό Δρυμό του Κλίβελαντ στην κομητεία Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνιας, ήταν ο Τζος Μπούθροϊντ, 34 ετών και ο Χαβιέ Πέρεζ, 21 ετών, της OC Hawk, μιας ανεξάρτητης συλλογικότητας μέσων ενημέρωσης. Λειτουργώντας σύμφωνα με έναν κρατικό νόμο που επιτρέπει στους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πλησιάζουν πολύ πιο κοντά σε καταστροφές από άλλους πολίτες, και οι δύο βιντεοσκοπούσαν την καταστροφικότητα της πυρκαγιάς για να τονίσουν τη σημασία αυτού που κάνουν οι πυροσβέστες. Σε συνέντευξή του την Πέμπτη, ο κ. Μπούθροϊντ είπε ότι η φωτιά έφτασε στην εθνική οδό Ortega, πυρπολώντας τμήματα του ίδιου του δρόμου αφού το οδόστρωμα περικυκλώθηκε από φλόγες.

«Την ώρα που πλησιάζαμε περισσότερο, κοιτάζω και βλέπω μια φιγούρα, σαν κάποιος να περπατάει», είπε ο ίδιος. Το όνομα της γυναίκας δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Ο Μπούθροϊντ είπε ότι τη γυναίκα έσωσε το όχημα του αρχηγού της πυροσβεστικής στο σημείο. Ο αρχηγός Μαρτινεζ είχε μείνει τελευταίος για να βεβαιωθεί ότι όλοι οι άνδρες του ήταν ασφαλείς. Ο αρχηγός περιέγραψε: «Άρχισα να της ουρλιάζω: 'Πρέπει να μπεις μέσα στο αυτοκίνητο! Πρέπει να μπεις μέσα!'». Είπε επίσης ότι άνοιξε την πόρτα και την άρπαξε, τραβώντας την στο πίσω κάθισμα. Στη συνέχεια, οδήγησε το όχημα σε ασφαλές σημείο και κάλεσε ασθενοφόρο. 

Ο Μπούθροϊντ είπε: «Ήταν μια σουρεαλιστική εμπειρία. Ποτέ δεν περιμένεις από κάποιον να ξεπηδήσει από το πουθενά και να περπατάει μέσα στη φωτιά».

Η πυρκαγιά μαίνεται σε λόφους κοντά στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ενώ έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες σπίτια, μετατρέποντας σε αποκαΐδια μέσα σε λιγες ώρες, σχεδόν 200.000 στρέμματα γης. Μάλιστα πρόκειται για μόνο μια από τις τρεις ανεξέλεγκτες φωτιές στην περιοχή όπου βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNN, New York Times

 
 
 


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Παλαιστινίους να μην ταξιδεύουν στους δρόμους που οδηγούν στα κέντρα παροχής βοήθειας στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τους «ζώνες μάχης

Διεθνή / Γάζα: Μη χρησιμοποιείτε δρόμους προς τα κέντρα βοήθειας, λέει το Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραηλινού στρατού κοντά σε κέντρα διανομής τροφίμων της GHF - Ο ΟΗΕ μιλά για εγκλήματα πολέμου, ενώ συνεχίζεται η πείνα στη Λωρίδα της Γάζας.
LIFO NEWSROOM
«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM