Ρεκόρ χρηματοδότησης για την Κάμαλα Χάρις-Συγκέντρωσε σχεδόν τα τριπλάσια από τον Τραμπ

Ρεκόρ χρηματοδότησης για την Κάμαλα Χάρις-Συγκέντρωσε σχεδόν τα τριπλάσια από τον Τραμπ Facebook Twitter
Κάμαλα Χάρις/ Φωτ.: EPA
0

Με σημαντικό προβάδισμα μπαίνει στα τελευταία μέτρα της κούρσας για την Προεδρία των ΗΠΑ η Κάμαλα Χάρις, έχοντας συγκεντρώσει τρεις φορές περισσότερα χρήματα από τον αντίπαλο της, Ντόναλντ Τραμπ, τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, η καμπάνια της Χάρις έβαλε επιπλέον 361 εκατομμύρια στα ταμεία της καμπάνιας της τον περασμένο μήνα, ενώ η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μέτρησε «μόλις» 130 εκατομμύρια σε συνεισφορές το ίδιο διάστημα.

Μάλιστα, οι δωρεές στην καμπάνια του Τραμπ τον περασμένο μήνα δεν ξεπέρασαν ούτε το σύνολο του Ιουλίου, όταν είχαν φτάσει τα 138 εκατομμύρια δολάρια, παίρνοντας ώθηση και από το συμβούλιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που διεξήχθη στο Μιλγουόκι. 

Από την άλλη, η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις κάνει λόγο για τον «καλύτερο μήνα όλων των εποχών» όσον αφορά τις εισροές από τους απλούς πολίτες, έχοντας λάβει συνεισφορές από 3 εκατομμύρια δωρητές. Ως αποτέλεσμα, η Χάρις φαίνεται να έχει συνολικά 404 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της, δηλαδή 109 εκατομμύρια περισσότερα από τον Τραμπ, που έχει συγκεντρώσει 295 εκατομμύρια δολάρια. 

Η πρόσφατη αύξηση των εισροών στην προεκλογική εκστρατεία της Χάρις δείχνει να επιβεβαιώνει την επιλογή της ως υποψήφια για την Προεδρία, έχοντας αντιστρέψει την πτωτική τάση που παρουσίαζαν οι δωρεές στην καμπάνια του Τζο Μπάιντέν. Αυτό είναι και το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Χούλιαν Τσάβες, υπεύθυνος της καμπάνιας της Χάρις. 

«Μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, η υποψηφιότητα της Αντιπροέδρου Χάρις κινητοποίησε μία ιστορικής σημασίας, ποικιλόμορφη συμμαχία που κατέχει τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το σθένος που δίνουν την νίκη στις εκλογές». Στην άλλη μεριά, ο Μπράιαν Χιούζ, ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της καμπάνιας του Τραμπ, παραμένει αισιόδοξος. 

«Τα στατιστικά για τις δωρεές του Αυγούστου αντικατοπτρίζουν το κίνημα που θα επιστρέψει το American First δόγμα του Προέδρου Τραμπ πίσω στον Λευκό Οίκο, ώστε να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε τις τεράστιες αποτυχίες της Χάρις και του Μπάιντεν».

Με πληροφορίες από Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM