Η Γιαπωνέζα Τομίκο Ιτούκα 116 ετών, είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η Γιαπωνέζα Τομίκο Ιτούκα 116 ετών είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο Facebook Twitter
0

Η Γιαπωνέζα Τομίκο Ιτούκα,116 ετών, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον θάνατο της Ισπανίδας Μαρία Μπράνιας Μορέρα, η οποία απεβίωσε την Δευτέρα σε ηλικία 117 ετών και 168 ημερών.

Η Ιτούκα γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1908 στην Οσάκα και είναι μόλις 16 μέρες μεγαλύτερη από την Βραζιλιάνα Ινάχ Καναμπάρο Λούκας, η οποία είναι επίσης 116 ετών. Η υπεραιωνόβια Γιαπωνέζα παντρεύτηκε σε ηλικία περίπου 20 ετών και απέκτησε δύο γιους και δύο κόρες. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αντικατέστησε τον σύζυγό της, ο οποίος διηύθυνε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στη Νότια Κορέα ενώ παράλληλα, μεγάλωνε τα τέσσερα παιδιά της.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1979, η Ιτούκα έζησε στην πόλη καταγωγής του, στην επαρχία Νάρα της νότιας Ιαπωνίας για περίπου 10 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έκανε αναρρίχηση στο όρος Nijo, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Νάρα και Οσάκα. Επίσης, η Ιτούκο ανέβηκε δύο φορές στο όρος Ontake με υψόμετρο 3.000 μέτρα, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των νομών Ναγκάνο και Γκιφού, στην κεντρική Ιαπωνία. Μάλιστα, η ξεναγός εξεπλάγη όταν διαπίστωσε πως η Ιτούκα ανέβαινε στο βουνό με αθλητικά παπούτσια και όχι με παπούτσια πεζοπορίας.

Μέχρι την ηλικία των 110 ετών η Τομίκο Ιτούκα ήταν εξαιρετικά ενεργή. Πήγαινε για προσκύνημα πεζή στον βουδιστικό ναό Taiyu-ji Temple, που βρίσκεται μέσα σε δάσος έξω από την Οσάκα και συχνά επισκεπτόταν τον ναό Yakushiji στη Νάρα. Ακόμα ασχολείτο με την συγγραφή μικρών φιλοσοφικών κειμένων ή έγραφε κείμενα θρησκευτικού περιεχομένου. Σε ηλικία 110 ετών εγκαταστάθηκε σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Ασίγια. Σήμερα, αν και περνά τον περισσότερο χρόνο της στο κρεβάτι, έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται καθαρά.

@royaltyfandom Worlds’s oldest person alive: Tomiko Itooka (1908 - PRESENT) #fyp #foryoupage #tomikoitooka #oldestpersonintheworld #trending #viral #old #sad ♬ original sound - UnKnown Music - Jerry - 杰瑞

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2023, μετά τον θάνατο της Φούσα Τατσούμι σε ηλικία 116 ετών, έγινε το γηραιότερο άτομο στην Ιαπωνία και το τρίτο γηραιότερο άτομο στον κόσμο, πίσω από την Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα και την Έντιθ Τσεκαρέλι από τις ΗΠΑ, η οποία έγινε το δεύτερο γηραιότερο άτομο στον πλανήτη. Η Τσεκαρέλι απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου του 2024.

Η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν είναι το μακροβιότερο επιβεβαιωμένα πρόσωπο στην ιστορία, αφού έζησε 122 χρόνια και 164 μέρες. Η Καλμάν έφυγε από τη ζωή το 1997. Το γηραιότερο άτομο στη Γαλλία σήμερα είναι η Μαρί Ροζ Τεσιέ, 114 ετών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM