Τασούλας για Πολάκη στη Βουλή: Αηδιαστική και απαράδεκτη συμπεριφορά

Τασούλας για Πολάκη στη Βουλή: Αηδιαστική και απαράδεκτη συμπεριφορά Facebook Twitter
0

Βυθίζει την εικόνα μας προς τον βούρκο, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μιλώντας στη Βουλή για το επεισόδιο εξύβρισης από τον Παύλο Πολάκη κατά εργαζόμενης.

Ο Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε τη βαρύτερη των ποινών που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, γεγονός που σημαίνει περικοπή του μισού μισθού του Παύλου Πολάκη. 

Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο Παύλος Πολάκης, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε χαρακτηρίζοντάς τον «ζήτουλα προσοχής μέσω ύβρεων και προπηλακισμών», που προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας.

Μετά από πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε αμέσως μετά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αναλυτικά, μομφή προς το πρόσωπό του και περικοπή του μισού του μισθού, περιλαμβάνει η ποινή του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας, εξήντλησε την βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής στο πρόσωπο του κ. Πολάκη, αφού αποφάνθηκε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 77 του Κανονισμού για "απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα". Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι η χειρότερη μορφή απρεπούς συμπεριφοράς σηκώνει την απόδοση μομφής εκ μέρους του Προέδρου, και η πιο επαχθής συνέπεια αυτής, σημαίνει την περικοπή του μισού μισθού του. Προειδοποίησε ότι αν βουλευτής συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά θα υφίσταται συνεχώς τον πέλεκυ των συνεπειών της περικοπής του μισθού του, που ξεκινάει τώρα και είναι το πρώτο μέτρο. "Θα έχουμε και επαχθέστερα" είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να επιβληθεί η ποινή στον Παύλο Πολάκη τονίζοντας: "Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνον τον θλιβερό κ. Πολάκη, με τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι αν συνεχίσει, ακόμη πιο σοβαρά για τον ίδιον".  
 
"Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μας να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές επειδή φοβόμαστε μήπως μας βρίσει ο κ. Πολάκης" είπε ο κ. Τασούλας.

Καταλαμβάνοντας την έδρα, ο πρόεδρος της Βουλής, μίλησε για "απαράδεκτη συμπεριφορά" συναδέλφου έναντι εργαζομένης, έναντι γυναίκας η οποία έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονειδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον Παύλο Πολάκη και αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και προσβλητικό.

Περιέγραψε δε, τα όσα διεμήφθησαν στην επιτροπή της Βουλής και τα όσα απηύθυνε ο Παύλος Πολάκης προς την συνεργάτη του υπουργού Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη: "Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε εσάς το λέω. Ναι σε σας το λέω. Έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματός σας" και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της, οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφορές.

"Ειλικρινά πιστέψτε με, όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος κατ' επανάληψη έχει εκθέσει την ιδιότητά του, έχει εκθέσει τους ψηφοφόρους του, έχει εκθέσει την παράταξή του και δεν θα επιτρέψω από δω και πέρα, σε αυτόν τον ζήτουλα, τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής, μέσω ύβρεων και προπηλακισμών να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας" είπε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: "Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι παραφερόμαστε, αλλά αυτή η κατ' επανάληψη υβριστική, ταπεινωτική, για τρίτους, συμπεριφορά, η οποία μάλιστα περιβάλλεται από το κόρδωμα ότι τάχα αυτό συνιστά μια συμπεριφορά ανδροπρεπή και συντριπτική για τα επιχειρήματα των άλλων, παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο".

 "Χθες μιλήσαμε για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας, είπαμε ότι έχουμε βελτιώσει τον κοινοβουλευτισμό και δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε κύριο Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Αν έχει επιλέξει αυτόν τον βούρκο, ας τον χαρεί μόνος του. Ο Κανονισμός της Βουλής, δεν έχει γίνει γίνει για τύπους σαν τον κ. Πολάκη, έχει γίνει για ανθρώπους που στιγμιαία και επ' ευκαιρία παραφέρονται και τυγχάνουν μιας αποδοκιμασίας" κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Τασούλας.

 
 
 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM