Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά Facebook Twitter
Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα δούμε 32 συναρπαστικά αθλήματα, κάποια κλασικά και άλλα φρέσκα, όπως το breakdancing, το σκέιτμπορντ, το σέρφινγκ και η αναρρίχηση. Φωτ.: Clive Rose/Getty Images/Ideal Image
0

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες λειτουργούν κάπως σαν «πασπαρτού συναισθημάτων», ξεκλειδώνουν όνειρα, φιλοδοξίες και αναμνήσεις, αγγίζοντας τον καθένα μας με έναν μοναδικό κάθε φορά τρόπο. Γιατί είτε ανήκεις στην κατηγορία που ανυπομονείς απλώς για το σόου της τελετής έναρξης είτε στους «φανατικούς» που δεν χάνουν αγώνα, η αλήθεια είναι πως κάθε διοργάνωση και κάθε μετάλλιο ξεχωριστά θα φέρνει πάντα την ίδια ακριβώς συγκίνηση και υπερηφάνεια σε κάθε Έλληνα που θέλει να νιώσει κομμάτι αυτής της τεράστιας παγκόσμιας γιορτής.

Κι όσο οι Γάλλοι μετρούν αντίστροφα για τις μεγάλες στιγμές που ετοιμάζονται να ζήσουν ξανά στο Παρίσι μετά από 100 ολόκληρα χρόνια, εμείς μιλήσαμε με τη δημοσιογράφο Έλενα Μπουζαλά που μετρά ήδη τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016, Τόκιο 2021) και ετοιμάζεται για τους πέμπτους της καριέρας της, στη γαλλική πρωτεύουσα, για λογαριασμό της ΕΡΤ, και μάθαμε εκ των έσω όσα θα γίνουν, πριν γίνουν.

— Πότε ξεκινούν, πόσα αθλήματα θα δούμε, πόσοι αθλητές συμμετέχουν και πόσα μετάλλια θα δοθούν;
Ξεκινούν στις 26 Ιουλίου, θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου και θα δούμε 32 συναρπαστικά αθλήματα, κάποια κλασικά και άλλα φρέσκα, όπως το breakdancing, το σκέιτμπορντ, το σέρφινγκ και η αναρρίχηση, με σκοπό οι Ολυμπιακοί Αγώνες να έχουν κάτι για όλους.

Συνολικά, στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 10.500 αθλητές από 200 χώρες που θα λάβουν μέρος σε 329 αγωνίσματα, διεκδικώντας συνολικά 1.482 μετάλλια, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει ισοψηφία ανδρών - γυναικών (50-50), κάτι για το οποίο το Παρίσι είναι ιδιαίτερα περήφανο.

Κατάλαβα επίσης τότε ότι Ολυμπιακοί Αγώνες, πέρα από τα γήπεδα, είναι μια γιορτή. Νιώθεις ότι είσαι σε μια πόλη που έχει μια επέτειο, έχει καλέσει κόσμο και έχει βάλει τα καλά της. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα χαράς. Όλοι σε χαιρετούν, κανείς δεν κοιμάται νωρίς.

— Ποια μη κλασικά σπορ πρέπει να τσεκάρουμε;
Εξαρτάται τι σου αρέσει να βλέπεις. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δεις τα αθλήματα της κολύμβησης, μερικά από τα οποία θα γίνουν στον Σηκουάνα (ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των Γάλλων) ή με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, την ιππασία στις Βερσαλλίες, την τοξοβολία στο Esplanade des Invalides, ενώ στην εμβληματική Bercy Arena, εκτός από το μπάσκετ, θα διεξαχθούν οι αγώνες του τραμπολίνου και της ενόργανης γυμναστικής.

— Είναι αλήθεια ότι ένα από τα αθλήματα θα γίνει εκτός της ηπειρωτικής Γαλλίας;
Ναι. Οι αγώνες σέρφινγκ θα διεξαχθούν στην Ταϊτή, στο Τεαχούπο, που βρίσκεται στη Γαλλική Πολυνησία. Επίσης, η ιστιοπλοΐα θα γίνει στη Μασσαλία, όχι στο Παρίσι.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά Facebook Twitter
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 10.500 αθλητές από 200 χώρες που θα λάβουν μέρος σε 329 αγωνίσματα, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει ισοψηφία ανδρών - γυναικών (50-50), κάτι για το οποίο το Παρίσι είναι ιδιαίτερα περήφανο. Φωτ.: Kevin Voigt/GettyImages/Ideal Image

— Πόσο δυνατή είναι η ελληνική αποστολή φέτος και πόσα μετάλλια θα μπορούσαμε θα φέρουμε;
Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα με 101 αθλητές, ανάμεσά τους τον Μίλτο Τεντόγλου, την Κατερίνα Στεφανίδη, τον Εμμανουήλ Καραλή, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Λευτέρη Πετρούνια, τη Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά, την ομάδα της κολύμβησης, 17 άτομα και φοβερές επιδόσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ποιον να αφήσω απ' έξω: Τον Στέφανο Ντούσκο; Τις πολυβραβευμένες ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών; Είναι μια ονειρεμένη ομάδα.

Μη σταθείτε, όμως, στα μετάλλια, γιατί και οι 101 θα δώσουν τα πάντα ώστε να σηκώσουν τη γαλανόλευκη ψηλά. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα τελικά, μην ξεχάσετε ότι τρία χρόνια τώρα ιδρώνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ώστε να γίνουν μέλη της αποστολής και θα αντιμετωπίσουν πολύ πιο δύσκολα απ’ όλους μας την αποτυχία.

— Ποιους Έλληνες αθλητές, πέρα από τους συνήθεις «υπόπτους» και τα φαβορί για μετάλλια, πρέπει να προσέξουμε και γιατί;
Την Ιόλη Μυτιληναίου, επειδή η ιππασία θα γίνει στις Βερσαλλίες. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο σκηνικό από αυτό για το αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων.

Τους σκοπευτές, γιατί έχω αυτό το ρεπορτάζ, στο Σατορού (γέλια). Η Εθνική Σκοποβολής θα λάβει μέρος σε 3 όπλα. Η Άννα Κορακάκη στο αεροβόλο 10 μέτρων και στο πυροβόλο 25 μέτρων, η Χριστίνα Μόσχη, η rookie μας, στο αεροβόλο. Επίσης οι σκιτάδες Μάκης Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης και Εμμανουέλα Κατζουράκη είχαν μια τέλεια ολυμπιακή χρονιά και πηγαίνουν δυνατοί στο Σατορού.

Θα έβλεπα και τον Παναγιώτη Γκιώνη που συμμετέχει για 6η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο πινγκ πονγκ. Εγώ θα πήγαινα να δω τη Δώρα Γκουντούρα στην ξιφασκία, εννοείται τους τενίστες σε μονά και διπλά και τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου στο ντουέτο καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά Facebook Twitter
Η Σοφία Μαλκογεώργου και η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο ντουέτο καλλιτεχνικής κολύμβησης.

— Πόσους δημοσιογράφους αριθμεί η αποστολή της ΕΡΤ που θα καλύψει τους Αγώνες; Ποιες είναι οι δυσκολίες και ποιος ο μεγαλύτερος φόβος ενός δημοσιογράφου που καλύπτει μια διοργάνωση τέτοιου μεγέθους;
Η ΕΡΤ θα πάει με 19 δημοσιογράφους και συνολικά 31 άτομα, αν συνυπολογίσουμε τεχνικούς και παραγωγούς. Εγώ κάθε φορά που πάω σε Ολυμπιακούς Αγώνες νιώθω ότι είμαι στο σωστό μέρος, για τον σωστό λόγο, κάνοντας αθλητικό ρεπορτάζ. Στο Τόκιο, όταν πήγα να καλύψω το τένις, ένιωθα ότι ήμουν στον Παράδεισο. Πήγαινα από γήπεδο σε γήπεδο να δω τους κορυφαίους τενίστες, Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ, Σφιόντεκ... Μπορούσα να μείνω εκεί με τις ώρες.

Πέρα από το ρεπορτάζ που έχω να κάνω ή τη μετάδοση, όποια κι αν είναι η δουλειά μου, εγώ τουλάχιστον θέλω να πηγαίνω σε όσο περισσότερα γήπεδα προλάβω. Περνούν από δίπλα σου τεράστιοι αθλητές, έχεις τη δυνατότητα να δεις θρύλους του αθλητισμού από κοντά, νιώθεις σαν να είσαι μέρος της Ιστορίας.

Δυσκολία μπορεί να υπάρξει στη μετακίνηση, π.χ. στο Τόκιο κάναμε σχεδόν δύο ώρες για να πάμε με ταξί από το ξενοδοχείο στο μέρος όπου διεξαγόταν η ιστιοπλοΐα, αλλά αξίζει τον κόπο. Δύσκολο είναι όταν ένας Έλληνας αθλητής δεν πηγαίνει καλά, δεν καταφέρνει να περάσει σε τελικό. Η Άννα Πρεβολαράκη στο Τόκιο πέρασε μπροστά μου στη μεικτή ζώνη κλαίγοντας. Σήκωσε το χέρι της να μου ζητήσει συγγνώμη που δεν μπορούσε να κάνει δηλώσεις μετά τον αγώνα της. Με το ζόρι μιλούσαν η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς όταν έχασαν στο διπλό. Και τι να πεις;

Βέβαια, πρέπει να καταφέρεις να μεταδώσεις επιτυχίες, τη χαρά, να περιγράψεις τη στιγμή, με όλη την πληροφορία, το ύφος και την κατάλληλη φωνή το μετάλλιο, πρέπει να είσαι πολύ καλά πληροφορημένη και ατακαριστή. Η στιγμή μένει για πάντα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά Facebook Twitter
Η Έλενα Μπουζαλά μετρά ήδη τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016, Τόκιο 2021) και ετοιμάζεται για τους πέμπτους της καριέρας της.

— Αγαπημένη στιγμή και αγαπημένη διοργάνωση; Μια ιστορία από τους Ολυμπιακούς που έχεις καλύψει από κοντά ή μια εμπειρία από την κάλυψη γενικά;
Οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο θα μου μείνουν αξέχαστοι, διότι ήταν και η πρώτη μεγάλη μου δημοσιογραφική επιτυχία· να είμαι στην αποστολή για κάτι τόσο μεγάλο! Θυμάμαι όταν πάτησα το πόδι μου στο Κέντρο Τύπου, προτού προλάβω καλά καλά να δω τι γίνεται εκεί, ο διευθυντής μου, Αντώνης Κατσαρός, μου είπε «Μπουζαλά, πάρε το συνεργείο σου και πηγαίνετε στο Σινικό Τείχος, φέρε θέμα από εκεί». Μου κοπήκανε τα πόδια. Άρχισα να γκουγκλάρω λεπτομέρειες, αλλά στη διαδρομή χαλάρωσα και άρχισα να κοιτάω γύρω μου. Παρατηρούσα τους ανθρώπους, τα πρόσωπα, τα σπίτια, το τοπίο. Φόρτωσα εικόνες πολύ διαφορετικές. Κατάλαβα ότι αυτό που έπρεπε να πω στο ρεπορτάζ ήταν ό,τι έβλεπα και όχι μόνο πόσα μέτρα είναι το τείχος και πότε χτίστηκε.

Κατάλαβα επίσης τότε ότι Ολυμπιακοί Αγώνες, πέρα από τα γήπεδα, είναι μια γιορτή. Νιώθεις ότι είσαι σε μια πόλη που έχει μια επέτειο, έχει καλέσει κόσμο και έχει βάλει τα καλά της. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα χαράς. Όλοι σε χαιρετούν, κανείς δεν κοιμάται νωρίς.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά Facebook Twitter
Η Άννα Κορακάκη με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Ρίο

— Ποια είναι η πιο δύσκολη και η πιο απολαυστική στιγμή για έναν δημοσιογράφο στον τηλεοπτικό μαραθώνιο μετάδοσης;
Πιο δύσκολη στιγμή είναι τα χρυσά μετάλλια, το να καταφέρεις να μεταφέρεις το συναίσθημα, να αγγίξεις το τηλεοπτικό κοινό με τον τόνο της φωνής και την πληροφορία. Ταυτόχρονα όμως είναι και απολαυστική στιγμή, καθώς γίνεσαι μέρος της ιστορίας του αθλητισμού.

Όταν η Άννα Κορακάκη πήρε το χάλκινο και μετά το χρυσό στο Ρίο, σπίκαρα από την Αθήνα. Δεν ήθελα να πω τίποτα, ήθελα μόνο να ουρλιάξω, είχα συγκινηθεί τόσο πολύ, αλλά έπρεπε να πω κάτι. Στα αυτιά μου άκουγα τον διευθυντή μου που μου έλεγε «φώναξε, φώναξε δυνατά!». Ρώτησα μετά την Άννα Κορακάκη στο αεροδρόμιο αν της άρεσε η μετάδοση και μου είπε «μου άρεσε που δεν φώναζες».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO. 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ολυμπιάδα του Παρισιού θα είναι εξόχως πολιτική κι αυτό είναι καλό

Αθλητισμός / Η Ολυμπιάδα του Παρισιού θα είναι εξόχως πολιτική κι αυτό είναι καλό

Οι Παλαιστίνιοι και οι Ουκρανοί, ειδικότερα, θα θελήσουν να υπενθυμίσουν στους θεατές τους πολέμους και τις σφαγές που συνεχίζονται με σφοδρότητα, ασχέτως αν πολλοί από αυτούς τους θεατές μπορεί να έχουν αρχίσει ήδη να τους «βαριούνται» ως επικαιρότητα.
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανησυχία για τη Σόκο Μιγιάτα που αποκλείστηκε επειδή κάπνιζε- Διέγραψε τις αναρτήσεις της στο Instagram

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανησυχία για τη Σόκο Μιγιάτα που αποκλείστηκε επειδή κάπνιζε- Διέγραψε τις αναρτήσεις της

Οι Ιάπωνες αντιδρούν με την απόφαση, θεωρώντας ότι είναι υπερβολική και στοχευμένη, επισημαίνοντας παράλληλα πως είχε αυστηρή αντιμετώπιση επειδή είναι γυναίκα 
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η γενιά αυτή τολμά όσα δεν τολμήσαμε εμείς και της αξίζει κάθε στήριξη!»

Οπτική Γωνία / Αμπντελά Ταϊά: «Η γενιά αυτή τολμά όσα δεν τολμήσαμε εμείς και της αξίζει κάθε στήριξη!»

Ο Μαροκινός συγγραφέας και σκηνοθέτης, κάτοικος Γαλλίας πλέον και γνωστός στην Ελλάδα από το υπέροχο μυθιστόρημα «Η ζωή με το δικό σου φως», μιλά με θαυμασμό για την εξέγερση της νεολαίας που συνταράσσει την πατρίδα του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Χασαπόπουλος: «Παραλίγο να πεθάνω από τη σκευωρία της Novartis»

Συνέντευξη / Νίκος Χασαπόπουλος: «Παραλίγο να πεθάνω από τη σκευωρία της Novartis»

Μετά από μισό αιώνα στο «Βήμα», ο Νίκος Χασαπόπουλος μιλά για πρώτη φορά για την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του, τις στιγμές που έζησε δίπλα σε Λαμπράκη, Ψυχάρη και πρωθυπουργούς, αλλά και για το μεγάλο λάθος του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένας άλλος «Μεσοπόλεμος»: Το μένος για τα θύματα (που γίνονται φωνή)

Οπτική Γωνία / Ένας άλλος «Μεσοπόλεμος»: Το μένος για τα θύματα (που γίνονται φωνή)

Έχουμε ένα καινούργιο συναίσθημα, όχι το κλασικό της εποχής των φασισμών, δηλαδή τον φόβο μη βρεθεί κανείς στη θέση των κατώτερων, όσων έμειναν πίσω ή «από κάτω». Πλέον βλέπει κανείς μένος για τα θύματα που μιλάνε.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Μποτιλιαρισμένοι στην Αθήνα: Δαπανούμε έναν μισθό στον δρόμο κάθε έτος

Οπτική Γωνία / Κάθε χρόνο χάνουμε 110 ώρες από τη ζωή μας κολλημένοι στο τιμόνι

Πώς μπορεί να μειωθεί άμεσα το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πρωτεύουσας; Γιατί η λεωφόρος Κηφισού δεν θα αδειάσει ποτέ; Ο συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ερντογάν που (δεν) τα πήρε όλα και οι αποκαλύψεις πίσω από τις εντυπώσεις

Βασιλική Σιούτη / Ο Ερντογάν που (δεν) τα πήρε όλα και οι αποκαλύψεις πίσω από τις εντυπώσεις

Οι εκ των υστέρων αποκαλύψεις για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν κατέδειξαν τις πραγματικές ισορροπίες στο πεδίο των διεθνών σχέσεων: καμία πλευρά δεν κερδίζει άνευ ανταλλαγμάτων και οι διεθνείς σχέσεις δεν καθορίζονται από προσωπικές συμπάθειες.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η στρατηγική του Νίκου Δένδια και η λεπτή ισορροπία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Βασιλική Σιούτη / Η στρατηγική του Νίκου Δένδια και η λεπτή ισορροπία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τα Τέμπη και με την ακρίβεια, που προκαλεί κοινωνική δυσφορία, ο Νίκος Δένδιας εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής που θα οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στη νέα εποχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Χθες ο Μαζωνάκης, σήμερα ο Μπισμπίκης: Ποιο θα είναι το επόμενο «μεγάλο θέμα»;

Ακροβατώντας / Χθες ο Μαζωνάκης, σήμερα ο Μπισμπίκης: Ποιο θα είναι το επόμενο «μεγάλο θέμα»;

Αξιολογώντας ως πιο σημαντικό ένα τροχαίο από τη συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου, τα κυρίαρχα μέσα αναδεικνύουν το ασήμαντο χάριν τηλεθέασης, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες σκοπιμότητες που θα μετατοπίσουν το ενδιαφέρον της κοινωνίας από τα σημαντικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Joe Coughlin: «Η τρίτη ηλικία δεν είναι κρουαζιέρες ή πατερίτσες»

Οπτική Γωνία / Joe Coughlin: «Γηρατειά δεν είναι μόνο κρουαζιέρες, πατερίτσες και να είσαι με το ένα πόδι στον τάφο»

Ο φιλέλληνας καθηγητής εξετάζει τις όψεις της μακροζωίας, πιστεύει πως στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο μπορεί να συνδυαστεί άνετα με το lifestyle και μιλάει με τρόπο ασυνήθιστο για το γήρας.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Κοσμάς Μαρινάκης: «Σε ποιον θα πουλήσει ο καπιταλιστής αν ο κόσμος δεν έχει να το αγοράσει;»

Οπτική Γωνία / Κοσμάς Μαρινάκης: «Σε ποιον θα πουλήσει ο καπιταλιστής αν ο κόσμος δεν έχει να το αγοράσει;»

Ο δημιουργός του Greekonomics μιλά στη LiFO για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος αλλά και τις επιθέσεις που δέχτηκε πρόσφατα για κάποιες «άβολες αλήθειες» που επισήμανε αναφορικά με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα πολιτικών, οικονομικών «καρτέλ» και ΜΜΕ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί οι διεθνείς συγκυρίες δεν ευνοούν την Ελλάδα;

Οπτική Γωνία / Γιατί οι διεθνείς συγκυρίες δεν ευνοούν την Ελλάδα;

Από την Ουκρανία και την κρίση στη Γαλλία μέχρι τις αποφάσεις Τραμπ, η Ευρώπη περνάει κρίση ταυτότητας. Πώς επηρεάζεται η χώρα μας; Μιλά στη LiFO ο Σωτήρης Ντάλης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κάποτε στην Αμερική…

Ακροβατώντας / Η αμερικανική δημοκρατία οδεύει προς το τέλος της

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει επιδοθεί σε ανελέητο κυνηγητό όσων αμφισβητούν την αλήθεια της. Κυνηγάει δημοσιογράφους, παρουσιαστές, ακτιβιστές, αντιφρονούντες, δικαστές, όποιον τολμήσει να την αμφισβητήσει.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Χωρίς αναισθητικό, χωρίς δικαιώματα: Τι συμβαίνει με τις θρησκευτικές σφαγές στην Ελλάδα;

Ρεπορτάζ / Χωρίς αναισθητικό: Τι συμβαίνει με τις θρησκευτικές σφαγές για halal και kosher στην Ελλάδα;

Παρά τις προσπάθειες νομιμοποίησης του εβραϊκού και ισλαμικού τρόπου σφαγής των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση, το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει. Η σχεδιαζόμενη Εθνική Στρατηγική Halal επαναφέρει το θέμα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ