Κασσελάκης για απόσυρση Μπάιντεν: «Πράξη γενναιότητας»- Δημοσίευσε κοινή φωτογραφία τους

Κασσελάκης για απόσυρση Μπάιντεν: «Πράξη γενναιότητας»- Δημοσίευσε κοινή φωτογραφία τους Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν - Στέφανος Κασσελάκης/ Φωτ.: Χ
0

Θέση για την παραίτηση Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΆ. 

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν με νέα ανακοίνωσή του αναφέρει πως στηρίζει ανοικτά την Καμάλα Χάρις για διάδοχό του.

«Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεννα μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία, αποτελεί μια πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας. Το γεγονός ότι έβαλε το συμφέρον της χώρας του πάνω από το δικό του συμφέρον, λέει πολλά για τον χαρακτήρα του ανθρώπου» έγραψε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασελάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Μπάιντεν

«Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεννα μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία, αποτελεί μια πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας. Το γεγονός ότι έβαλε το συμφέρον της χώρας του πάνω από το δικό του συμφέρον, λέει πολλά για τον χαρακτήρα του ανθρώπου.  Γιατί ο χαρακτήρας σου δεν κρίνεται μόνο όταν αναλαμβάνεις εξουσία, αλλά κυρίως όταν την αφήνεις.

Η σύγχρονη εποχή δημιουργεί προκλήσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν προοδευτικές λύσεις για τα καίρια προβλήματα των Αμερικανών πολιτών, όπως η κλιματική κρίση, η ανεργία των νέων, τα φοιτητικά δάνεια, οι πολιτικές συμπερίληψης και η οικονομική ανασφάλεια.

Επίσης, το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει από εδώ και πέρα να πάρει μια ξεκάθαρη στάση ενάντια στην γενοκτονία των Παλαιστινίων. Και πρέπει να προωθήσει την ειρήνη με εγκράτεια στην εξωτερική πολιτική: με ένα ΝΑΤΟ που να έχει ΜΟΝΟ αμυντική αποστολή απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα, όπως ορίζει το καταστατικό του.

Ο Joe Biden αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη προσφοράς, υπηρετώντας την προοδευτική πολιτική. Αποτελεί προσωπική τιμή για εμένα το γεγονός ότι συνεργάστηκα μαζί του, ως εθελοντής, κατά την εκστρατεία των εκλογών του 2008.

Νιώθω ευγνωμοσύνη για την φιλία μου με τον γιο του Beau (ο οποίος δυστυχώς έφυγε νέος από τη ζωή το 2015). 

Εύχομαι στον/στην διάδοχό του να μπορέσει να εμπνεύσει δυναμικά τους πολίτες των ΗΠΑ, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, ώστε να αντισταθούν απέναντι στην επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM