Euro 2024: Συλλήψεις Τούρκων εθνικιστών φιλάθλων - 3.000 αστυνομικοί ενόψει του αγώνα

Euro 2024: Συλλήψεις Τούρκων εθνικιστών φιλάθλων - 3.000 αστυνομικοί ενόψει του αγώνα Facebook Twitter
Η εθνικιστικός χαιρετισμός του Μερίχ Ντεμιράλ
0

Συνεχίζεται η κρίση που δημιουργήθηκε μετά τον εθνικιστικό χαιρετισμό του Μερίχ Ντεμιράλ, με συλλήψεις Τούρκων εθνικιστών φιλάθλων στο Βερολίνο. 

Η αστυνομία του Βερολίνου παρενέβη νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να διαλύσει στο Βερολίνο πορεία Τούρκων φιλάθλων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων». 

Χιλιάδες οπαδοί της τουρκικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κατευθύνονταν στο Ολυμπιακό Στάδιο την γερμανικής πρωτεύουσας, όπου αργότερα απόψε θα διεξαχθεί ο αγώνας της Τουρκίας εναντίον της Ολλανδίας για την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. 

Περισσότεροι από 3000 αστυνομικοί περιφρουρούν σήμερα την κίνηση των φιλάθλων, καθώς οι συνθήκες γύρω από τον ποδοσφαιρικό αγώνα έχουν χαρακτηριστεί «άκρως επικίνδυνες».  

Στο στάδιο θα βρίσκεται απόψε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος άλλαξε το πρόγραμμα του προκειμένου να ταξιδέψει στο Βερολίνο και να υποστηρίξει την εθνική ομάδα της χώρας του, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χειρονομία του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του επί της Αυστρίας με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» και τιμωρήθηκε για αυτό από την UEFA με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών.  

Η υπόθεση αναζωπύρωσε και στην Γερμανία την συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων», η οποία θεωρείται εξτρεμιστική και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες, να τεθεί εκτός νόμου, όπως συνέβη το 2019 στην Αυστρία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM