Πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα στην Ινδονησία

Πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα στην Ινδονησία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pixabay.com
0

Στην Ινδονησία, πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα – σε ένα περιστατικό που δεν καταγράφεται συχνά, αλλά μπορεί να συμβεί.

Μία γυναίκα, ηλικίας 45 ετών, δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι της το βράδυ της Πέμπτης, κάτι που οδήγησε σε έρευνα στο χωριό της, στην Ινδονησία. Ο αρχηγός του χωριού είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι κοντά στα υπάρχοντά της, εντόπισαν έναν πύθωνα μήκους 5 μέτρων με μεγάλη κοιλιά. Οι χωρικοί αποφάσισαν να σκοτώσουν το φίδι και να το ανοίξουν. Στο εσωτερικό του, αποκαλύφθηκε το νεκρό σώμα της γυναίκας, πλήρως ντυμένο.

Αν και τέτοια περιστατικά θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια, αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια αφού τους κατάπιαν ολόκληρους οι πύθωνες.

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική Ινδονησία, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Ο σύζυγος της 45χρονης Farida και κάτοικοι του χωριού Kalempang στην επαρχία South Sulawesi την ανακάλυψαν την Παρασκευή μέσα στον πύθωνα. Η μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης. Ο σύζυγός της «βρήκε τα υπάρχοντά της... κάτι που τον έκανε να υποψιαστεί ότι κάτι της συνέβη. Στη συνέχεια οι χωρικοί έψαξαν την περιοχή. Σύντομα εντόπισαν έναν πύθωνα με μεγάλη κοιλιά», σύμφωνα με τις αρχές. Κατόπιν, συμφώνησαν να κόψουν το στομάχι του πύθωνα. «Μόλις το έκαναν, το κεφάλι της Φαρίντα φάνηκε αμέσως», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το TMZ, δείχνει πώς άνοιξαν το φίδι, σε μια δασώδη περιοχή, ενώ φαίνεται και το σώμα της γυναίκας να μεταφέρεται σε μια κουβέρτα, αφού ανακτήθηκε από το ζώο.

Πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα στην Ινδονησία Facebook Twitter
Εικόνα από τον πύθωνα που εντοπίστηκε με «μεγάλη κοιλιά» και από τη μεταφορά της σορού της γυναίκας, αφού ανακτήθηκε από το εσωτερικό του φιδιού

Οι πύθωνες του είδους αυτού, αρπάζουν το θήραμά τους με τα δεκάδες αιχμηρά κυρτά δόντια τους και στη συνέχεια το σφίγγουν μέχρι θανάτου πριν το καταπιούν ολόκληρο. Τα φίδια αυτά ζουν στην Ινδονησία και σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας και είναι γνωστό ότι τρώνε πιθήκους, χοίρους και άλλα θηλαστικά.

Οι αναφορές για ανθρώπους που θανατώνονται από πύθωνες είναι εξαιρετικά σπάνιες, αλλά αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια αφού τους κατάπιαν ολόκληρους πύθωνες.

Ο πύθωνας αυτός είναι το μακρύτερο φίδι στον κόσμο, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Είναι εγγενές στη Νότια Ασία και μπορεί να φτάσει σε μήκος πάνω από 18 μέτρα. Ο μακρύτερος πύθωνας που βρέθηκε ποτέ στη φύση ανακαλύφθηκε το 1912, σύμφωνα με το μουσείο, και μετρήθηκε σε μήκος σχεδόν 30 μέτρα.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βόμβα» επιστημόνων: Θα αυξάνονται οι φωτιές από κεραυνούς - 20.000 θάνατοι ετησίως από καπνό μέχρι το 2050

Περιβάλλον / «Βόμβα» επιστημόνων: Θα αυξάνονται οι φωτιές από κεραυνούς - 20.000 θάνατοι ετησίως από καπνό μέχρι το 2050

Η κλιματική κρίση φέρνει περισσότερους κεραυνούς και φωτιές: Νέα μελέτη προβλέπει 98% αύξηση στις φωτιές από κεραυνούς στη Δύση των ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την υγεία και την κοινωνία
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή: Το στρώμα του όζοντος θερμαίνει τη Γη 40% περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε!»

Περιβάλλον / Ανατροπή: Το στρώμα του όζοντος θερμαίνει τη Γη 40% περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε

Νέα μελέτη σοκ αποκαλύπτει ότι η αποκατάσταση του στρώματος του όζοντος, αν και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, μπορεί να θερμάνει τη Γη έως και 40% περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο έσπασε σε «πολύ μεγάλα κομμάτια»

Περιβάλλον / Ανταρκτική: Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο έσπασε σε «πολύ μεγάλα κομμάτια»

«Το παγόβουνο διαλύεται γρήγορα και χάνει πολύ μεγάλα κομμάτια, τα οποία το Εθνικό Κέντρο Πάγων των ΗΠΑ τα καταγράφει και τα χαρακτηρίζει ως ξεχωριστά μεγάλα παγόβουνα»
LIFO NEWSROOM
Ινδία: Η έκρηξη πληθυσμού άγριων λιονταριών διχάζει τον πληθυσμό

Περιβάλλον / Ινδία: Η έκρηξη πληθυσμού άγριων λιονταριών διχάζει

Λιοντάρι σκότωσε πεντάχρονο παιδί, φέρνοντας ξανά στο φως το πρόβλημα της συνύπαρξης ανθρώπων και άγριων ζώων - Οι επιθέσεις αυξάνονται, ενώ η Ινδία καλείται να βρει λύση για τα απειλούμενα ασιατικά λιοντάρια
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη φλέγεται: Η εγκατάλειψη των χωριών τροφοδοτεί τις φονικές φωτιές

Περιβάλλον / Η Ευρώπη φλέγεται: Η εγκατάλειψη των χωριών τροφοδοτεί τις φονικές φωτιές

Οι φωτιές-μαμούθ που καίνε την Ευρώπη συνδέονται με την κλιματική αλλαγή αλλά και την εγκατάλειψη της υπαίθρου - Χωριά γερνούν και καίγονται, ενώ ειδικοί προειδοποιούν για «μεγα-φωτιές» χωρίς προηγούμενο
LIFO NEWSROOM
Φύκια και Αχινοί: Το «ξεχασμένο δάσος» κάτω από τη θάλασσα της Καλιφόρνια που επιστρέφει στη ζωή

Περιβάλλον / Φύκια και Αχινοί: Το «ξεχασμένο δάσος» κάτω από τη θάλασσα της Καλιφόρνια που επιστρέφει στη ζωή

Ένα «ξεχασμένο δάσος» από φύκια στον Ειρηνικό Ωκεανό επιστρέφει στη ζωή χάρη σε δύτες και ψαράδες. Δείτε πώς κατέστρεψαν εκατομμύρια αχινούς και έφεραν πίσω έναν υποθαλάσσιο παράδεισο που σώζει τον πλανήτη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μια βελανιδιά ηλικίας 800 ετών, μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση των δασών

Περιβάλλον / Πώς μια βελανιδιά ηλικίας 800 ετών, μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση των δασών

Οι ειδικοί επιδιώκουν να κατανοήσουν πώς οι βελανιδιές μπορούν να «ζήσουν» πάνω από 1.000 χρόνια, αντιστεκόμενες στις απειλές της κλιματικής αλλαγής και ανακάμπτοντας από ασθένειες
LIFO NEWSROOM