Τελικός Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (Τελικό)

Τελικός Champions League: Ντόρτμουντ και Μπάγερν κοντράρονται για την κορυφή της Ευρώπης Facebook Twitter
0

Το θρυλικό Γουέμπλεϊ, φιλοξενεί για 8η φορά (και 3η στην εποχή του Champions League) τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα αναδείξει τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα είναι νέα γιατί η κάτοχος του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι παραδίδει τα σκήπτρα της έχοντας αποκλειστεί στα πέναλτι από τη Ρεάλ στα προημιτελικά.

Η Μπορούσια έχει κατακτήσει μία φορά το τρόπαιο (3-1 τη Γιουβέντους στο Μόναχο το 1997 ενώ το 2013 ηττήθηκε με 2-1 από τη Μπάγερν στο Γουέμπλεϊ), την ίδια ώρα που η αντίπαλος της έχει συμμετάσχει 17 φορές σε τελικό έχοντας 14 τίτλους και είναι μακράν της δεύτερης η πιο πετυχημένη ομάδα στο θεσμό (η τελευταία της ήττα σε τελικό είναι το 1981 όταν ηττήθηκε 1-0 από τη Λίβερπουλ στο Παρίσι).

Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για 15η φορά και όλες οι αναμετρήσεις τους είναι για το Champions League. Η Ρεάλ έχει το πάνω χέρι με έξι νίκες, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι και τρεςι φορές έχουν νικήσει οι Γερμανοί. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς.

Ο 41χρονος Γερμανοκροάτης προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ Έντιν Τέρζιτς επέλεξε κλασική διάταξη 4-2-3-1, αφήνοντας την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που είχε εμπιστευτεί και στους δύο νικηφόρους ημιτελικούς απέναντι στην Παρί.

  • Η ενδεκάδα της Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τζαν, Ζάμπιτσερ, Σάντσο, Μπραντ, Αντεγέμι, Φίλκρουγκ
  • Οι αναπληρωματικοί: Μέγερ, Λότκα, Οτσκάν, Ενμετσά, Αλέ, Ρόις, Βολφ, Μουκοκό, Μάλεν, Ζούλε, Βάτζεν, Μπινόι-Γκίτενς

Ο Κάρλο Αντσελότι ανακοίνωσε την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί η Ρεάλ κόντρα στην Ντόρτμουντ. Ο Κουρτουά θα είναι κάτω από την εστία λόγω της ίωσης που ταλαιπωρεί τον Λούνιν, ο Καμαβινγκά πήρε τη θέση του τραυματία Τσουαμενί στον άξονα ενώ ο Κρόος θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τους μερένγκες στο αποχαιρετιστήριο επίσημο παιχνίδι του σε συλλογικό επίπεδο.

  • Η ενδεκάδα της Ρεάλ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους.
  • Οι αναπληρωματικοί: Λούνιν, Κέπα, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μόντριτς, Χοσέλου, Λούκας Βάθκεθ, Τσουαμενί, Θεμπάγιος, Φραν Γκαρθία, Μπραχίμ Ντίαθ, Γκιουλέρ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ σκοράροντας το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στη Γερμανία

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ σκοράροντας το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στη Γερμανία

Με γκολ στο 137ο του διεθνές παιχνίδι, ο 40χρονος Ρονάλντο χάρισε στην Πορτογαλία την πρώτη της νίκη επί της Γερμανίας μετά από 25 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Σπανούλης: «Κουρασμένοι είναι οι γονείς που δουλεύουν κάθε μέρα για να ταΐσουν τα παιδιά τους, όχι οι μπασκετμπολίστες»

Αθλητισμός / Σπανούλης: «Κουρασμένοι είναι οι γονείς που δουλεύουν κάθε μέρα για να ταΐσουν τα παιδιά τους, όχι οι μπασκετμπολίστες»

«Όταν είσαι εκατομμυριούχος και έχεις κάνει το χόμπι σου επάγγελμα είναι ασέβεια για όσους δουλεύουν όλη μέρα για πολύ διαφορετικό μισθό» δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης ​
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης: Δεν είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη παρουσία των ιδιοκτητών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Αθλητισμός / Βρούτσης: Δεν είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη παρουσία των ιδιοκτητών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

«Μόνο προαπαιτούμενο η προσέλευση και μία δήλωση - Σε περίπτωση που δεν έρθει η μία από τις δύο πλευρές το πρωτάθλημα θα διακοπεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης
LIFO NEWSROOM
Παρών στο ραντεβού με Βρούτση ο Γιαννακόπουλος - Συνάντηση «μόνο στις δικαστικές αίθουσες» λένε οι Αγγελόπουλοι

Αθλητισμός / Παρών στο ραντεβού με Βρούτση ο Γιαννακόπουλος - Συνάντηση «στις δικαστικές αίθουσες» λένε οι Αγγελόπουλοι

«Τα προσωπικά μας ζητήματα θα λυθούν εκεί που πρέπει και όχι με 'θύματα' τους αθλητές και τους φιλάθλους μας», δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
LIFO NEWSROOM
ΕΣΑΚΕ: «Να συνεχιστεί το πρωτάθλημα»

Αθλητισμός / ΕΣΑΚΕ: «Πάγια θέση μας είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα»

O πρόεδρος της GBL και ο Γενικός Διευθυντής της Λίγκας συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, εκφράζοντάς του την επιθυμία τους να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα του μπάσκετ
LIFO NEWSROOM