Συνάντηση Δένδια με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας για την ελληνική στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο

Συνάντηση Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του για τη βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία Facebook Twitter
φωτ.: Twitter
0

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ραμστάιν, βρίσκεται την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, για τη Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία πραγματοποιείται υπό την προεδρία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Νίκος Δένδιας, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η παροχή αμυντικού υλικού και εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συνεργασία ανάπτυξης δυνατοτήτων για την άμυνα της χώρας. Στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Όπως αποκαλύπτει σε ανάρτησή του στο «Χ», ο Νίκος Δένδιας, κατά την παρέμβασή του υπογράμμισε ότι «αποτελεί θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της, βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της» τονίζει για την Ουκρανία ο Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας έκανε ανάρτηση στο Twitter, όπου γνωστοποίησε πως είχε μία «συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα με τον ομόλογό μου Υπουργό της Γαλλίας @SebLecornu που επιβεβαιώνει το πολύ καλό κλίμα των διμερών αμυντικών μας σχέσεων».

Πέραν αυτής της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ρουστέμ Ουμέροφ με τον οποίο συζήτησε «για την αμυντική υποστήριξη της Ελλάδας για την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Πέραν των παραπάνω συναντήσεων ο υπουργός Άμυνας είχε συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους και τον Υφυπουργό Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Χίπι.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM