Γάζα: Επίθεση των IDF σε αμάχους που περίμεναν βοήθεια - Τουλάχιστον 20 νεκροί και 155 τραυματίες

Γάζα: Επίθεση των IDF σε αμάχους που περίμεναν βοήθεια - Τουλάχιστον 20 νεκροί και 155 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Για τουλάχιστον 20 νεκρούς και 155 τραυματίες μετά από επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ σύμφωνα με πληροφορίες της Χαμάς, άνοιξε πυρ εναντίον άμαχου πληθυσμού που περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να πέσουν νεκροί και άλλοι 155 να τραυματιστούν. «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έβαλαν στο στόχαστρο συγκέντρωση πολιτών που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια σε κυκλικό κόμβο της πόλης της Γάζας και ο απολογισμός των θυμάτων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, σε 20 νεκρούς και 155 τραυματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο της Χαμάς.

Το συμβάν σημειώνεται την ώρα που ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στη Γάζα, καθώς υπενθυμίζεται πως ο ΟΗΕ κάνει λόγο για γενικευμένο λιμό στην περιοχή , ειδικά στον δυσπρόσιτο βορρά όπου εκτιμάται πως βρίσκονται κάπου 300.000 άνθρωποι. Στο συμβάν αναφέρθηκε και ο διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, Μοχάμεντ Γουράμπ, μιλώντας για «απευθείας πυρά των δυνάμεων κατοχής εναντίον κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος στον κυκλικό κόμβο ‘Κουβέιτ’ και περίμενε την άφιξη φορτηγών με τρόφιμα».

Μάλιστα συνεργάτης του AFP μεταφέρει πως είδε πτώματα και πολλούς τραυματίες από σφαίρες. Από τη μεριά του ωστόσο το Ισραήλ αρνείται και διαψεύδει τις κατηγορίες, ενώ σε δική του ανακοίνωση τόνισε πως θα ερευνήσει το συμβάν. «Οι πληροφορίες του Τύπου κατά τις οποίες ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον δεκάδων Γαζαίων σε σημείο διανομής βοήθειας είναι λαθεμένες», ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ διαβεβαιώνοντας πως «αναλύει» το «συμβάν» αυτό με «σοβαρότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM