Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση στη δικαστική απόφαση που του επέβαλε πρόστιμο - μαμούθ

Ντόναλντ Τραμπ: Άσκησε έφεση στη δικαστική απόφαση που του επέβαλε πρόστιμο - μαμούθ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Έφεση άσκησε στην δικαστική απόφαση που του επέβαλε πρόστιμο ύψους 354,9 εκατομμυρίων δολαρίων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναμενόταν ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση στην απόφαση που εκτός από το πρόστιμο - μαμούθ, του επέβαλε και περιορισμούς στην επιχειρηματική δραστηριότητά του στη Νέα Υόρκη. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται πως τόσο εκείνος όσο και οι γιοί του προσπάθησαν να εξαπατήσουν τράπεζες και ασφαλιστές διογκώνοντας την αξία των ακινήτων τους, προκειμένου για να πετύχουν καλύτερους όρους δανεισμού.

Ζήτησε συγκεκριμένα από το δευτεροβάθμιο Εφετείο της Πολιτείας, να ακυρώσει την απόφαση που έλαβε στις 16 Φεβρουαρίου ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον στην αστική δίκη για απάτη, σε μια υπόθεση που έφερε στη δικαιοσύνη το 2022 η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς. Τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί συνολικά, μπορεί να του στερήσουν μετρητά αλλά και μέρος της ακίνητης περιουσίας του, την ώρα που διεκδικεί το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η απόφαση αυτή αν δεν καταπέσει από την έφεση, θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση του ελέγχου του 77χρονου πάνω στον εμβληματικό Trump Tower και σε άλλα ακίνητά του στη Νέα Υόρκη. Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης τον κατηγορεί πως «φούσκωσε» κατά 3,6 δισ. δολάρια την περιουσία του, στα οικονομικά έγγραφα που υπέβαλε σε τράπεζες, με τον Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίζει πως είναι πολιτικά προκατειλημμένοι εναντίον του.

Εκτός από τα πρόστιμα έχει απαγορευτεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να διευθύνει εταιρείες στη Νέα Υόρκη ή να αιτείται δάνεια από τράπεζες της Πολιτείας για διάστημα τριών ετών. Από τη μεριά του αρνείται ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο. Το περιοδικό Forbes εκτιμά πως η περιουσία του είναι στα 2,6 δισ. δολάρια, αλλά είναι ασαφές πόσα μετρητά διαθέτει, την ώρα που ο ίδιος τον Απρίλιο του 2023, ανέφερε σε μια κατάθεσή του ότι έχει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστά περιουσιακά στοιχεία.

Οι δύο γιοι του Ντον Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, αναμένεται επίσης να ασκήσουν έφεση στην απόφαση με την οποία τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 4 εκατ. δολαρίων στον καθένα και τους απαγορεύτηκε να διευθύνουν εταιρείες στη Νέα Υόρκη για δύο χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM