Στις 7 μ.μ η κρίσιμη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 7 μ.μ η κρίσιμη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σήμερα στις 7μ.μ αναμένεται να ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έρχεται την ώρα που το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται αντιμέτωπο με μια ακόμα κρίση στο εσωτερικό του, με αφορμή το ερωτηματολόγιο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη που έθετε κρίσιμα ζητήματα για την ταυτότητα, το όνομα και το λογότυπο του κόμματος. 

Η κατάσταση εντάθηκε μετά μάλιστα από την ηχηρή τοποθέτηση του Γιώργου Τσίπρα στην οποία ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  σε συνέντευξη του άνοιξε ευθέως θέμα ηγεσίας ακόμα και πριν από τις Ευρωεκλογές.     

Το ερώτημα μετά τη χθεσινή μαραθώνια που διήρκησε σχεδόν έξι ώρες παραμένει. Μετράει μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης ή θα υπάρξει νέα συνεννόηση. 

Ακόμα δεν είναι καθόλου βέβαιο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βασιλικής Σιούτη της Lifo ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, δεν θα σκεφτεί, μετά τον πόλεμο που δέχεται, να είναι υποψήφιος, ώστε αν εκλεγεί ευρωβουλευτής να λάβει τη λαϊκή νομιμοποίηση.   

Οι δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου για τη νέα κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις για το ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη που δεν έχει αμφισβητηθεί από πουθενά η διαδικασία και έχουμε ένα κείμενο θέσεων που όλοι μας και ο Στέφανος ο Κασσελάκης το έχουμε ψηφίσει», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η βάση θα αποφασίσει χωρίς ενδιάμεσους για την επόμενη μέρα. Κανείς δεν θα μας στερήσει τη δυνατότητα να δώσουμε προοδευτική διέξοδο στην κοινωνία», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM