Φρέντι Μπελέρης: Φυλάκιση 2,5 ετών πρότεινε o εισαγγελέας

Φρέντι Μπελέρης: Φυλάκιση 2,5 ετών πρότεινε o εισαγγελέας Facebook Twitter
Φρέντι Μπελέρης/ Φωτ.: Facebook
0

Ένοχο έκριναν κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς, προτείνοντας ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο SPAK, θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Για τον συγκατηγορούμενό του Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω προβλημάτων υγείας, θέτοντάς τον σε περιοδικό έλεγχο από τις Αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Φρέντι Μπελέρης: Έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων

Ο Φρέντι Μπελέρης απευθυνόμενος στους δικαστές είπε πως «Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία, συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη».

Επιπλέον, ανέφερε πως «εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη Δικαιοσύνη, γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Έχετε αφήσει τον λαό της Χειμάρρας χωρίς δήμαρχο. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Διεθνή / «Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Παρά τις καταγγελίες για «στρατιωτικοποίηση της δημοκρατίας», ο Τραμπ μίλησε με υπερηφάνεια για τη δύναμη των ΗΠΑ και χειροκροτούσε θερμά τους σχηματισμούς που παρέλαυναν
LIFO NEWSROOM
Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM