Στο Παγκράτι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
0

Έχουμε δει σε αυτή την πόλη μπεργκεράδικα τα οποία σερβίρουν μέσα σε διάφορα και διαφορετικά interiors, κάποια από τα οποία μπορεί να αφηγούνται και μια ιστορία, ή να θυμίζουν αμερικάνικο diner. Τώρα κάποιοι φαντάστηκαν ένα τεράστιο (και πιο παιχνιδιάρικο από τα συνηθισμένα) ATM που αντί για μετρητά βγάζει μπέργκερ και πατάτες τηγανητές. Θα μου πείτε, το design κάνει το φαγητό καλό; Όχι, αλλά εκτός του ότι είναι εντυπωσιακό, πρωτότυπο για την Αθήνα και απόλυτα ινσταγκραμικό, από το συγκεκριμένο μηχάνημα ανάληψης κάνουμε ανάληψη και ένα πολύ δυνατό street food.

To ATM αυτό λειτουργεί στο Παγκράτι, στην πολυσύχναστη Αρχελάου, και βρίσκεται μέσα στο ολοκαίνουργιο World X11. Θα δείτε στον αριθμό 14 του δρόμου το όνομα του μπεργκεράδικου γραμμένο με σύμβολα, ένα μπλε Χ με καμπύλες και το 11 γραμμένο με δυο σταγόνες που συμβολίζουν ότι «με αυτό που θα φας θα κλάψεις».

Μπαίνετε στα αριστερά και δεν βλέπετε κανέναν, δεν υπάρχει κάποιος για να πάρει την παραγγελία σας. Σκανάρετε ένα QR code, είναι εμφανέστατο, θα το δείτε. Στο κινητό σας θα εμφανιστεί ένα πολύ σύντομο μενού με τέσσερα μπέργκερ, πατάτες σε κλασική fast food εκδοχή, αναψυκτικά και μια μπίρα.

Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Επιλέγετε όσα θέλετε να παραγγείλετε, συμπληρώνετε απλά το μικρό σας όνομα, πληρώνετε μόνο με κάρτα, με viva, google wallet και apple pay. Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το σκηνικό του World X11 παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Ο Βασίλης Στεφανάκης έχει ταξιδέψει πάρα πολύ, και όπου και αν πάει, σε κάθε πόλη, φροντίζει να δοκιμάσει τα φημισμένα της μπεργκεράδικα. Το πρώτο που του άλλαξε τη ζωή ήταν το Gasoline Grill της Κοπεγχάγης πριν ακόμα αυτό αποκτήσει εννιά διαφορετικά καταστήματα, όταν είχε εμφανιστεί σε ένα πρώην πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Landgreven. Εκεί συνειδητοποίησε ότι όσο απλό ή πρόχειρο και αν θεωρείται ένα φαγητό, πάντα υπάρχουν περιθώρια να το απογειώσει κάποιος.

Αυτή την ιστορία με το Gasoline Grill που τον έκανε να δει ότι το μπέργκερ μπορεί να γίνει και αλλιώς, που τον έκανε να το σκέφτεται για μέρες, μου την έχει πει και παλιότερα. Και έφτασε η στιγμή να δοκιμάσουμε όλοι τη δική του συνταγή, που τη μελετά εδώ και καιρό γυρίζοντας τους φούρνους για να φτιάξει το σωστό ψωμί και τα κρεοπωλεία για να βγάλει το τέλειο μπιφτέκι.

Εκείνος έβαλε την αγάπη του για το μπέργκερ, μάζεψε και μια παρέα που το πιστεύει πολύ, ενώ η ιδέα για το πρωτότυπο concept και το σκηνικό του World X11 –που παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους– ανήκει στον φωτογράφο Γιάννη Ουμουδουμίδη.

Από αυτό το ATM, που με λίγη φαντασία φέρνει στα παιχνίδια με τις δαγκάνες που μας παίδευαν στα λούνα παρκ και σε εκείνη την πισίνα μέσα από την οποία πεταγόταν ο Sheldon Cooper του «The Big Bang Theory» φωνάζοντας «bazinga», θα βγαίνουν και μερικά μπλε μπαλάκια, θα μπαίνουν σε σακούλες παραγγελιών και όσοι τα πετύχουν θα κερδίζουν κάτι, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σύντομα.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι - αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
 Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Κατεβαίνοντας στο υπόγειο του World X11 θα συναντήσετε ένα booth, εκεί σκέφτονται να διοργανώσουν silent disco πάρτι, μπορεί κάποιοι να γράψουν ένα σετ εκεί τρώγοντας ταυτόχρονα μπέργκερ. Τι ακριβώς θα τρώνε και τι απολαμβάνουμε και εμείς εκεί;

Το potato bun του World X11 αγκαλιάζει άψογα τα καραμελωμένα και ζουμερά smashed μπιφτέκια από black angus κιμά που βρίσκουμε στο Double Smash (7,50 ευρώ) με το κλασικό τσένταρ, το πολύ ψιλοκοµµένο κρεμμύδι και τη δική τους πίκλα αγγούρι. Μπουστάρουν το τέλειο αποτέλεσμα με τη δική τους μυστική σος που δεν έχει μέσα ούτε κέτσαπ ούτε μαγιονέζα.

Σε αυτό το ισορροπημένο και λιτό μπέργκερ δεν εξέχει τίποτα, τα υλικά γίνονται ένα και σε κάθε μπουκιά θα τα απολαύσετε όλα όπως πρέπει. Η διαφορά του Green Smash από το Double είναι πως έχει έξτρα μαρούλι και ντομάτα. Υπάρχει ακόμα ένα vegetarian μπέργκερ σε συνταγή της Ελένης Σαράντη (Lost Athens, Diego) και το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι – αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Οι τηγανητές τους πατάτες (2,50 ευρώ) είναι οι σγουρές της McCain, που δεν τους αντιστέκεσαι. Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. 

Σημαντικό: Στην εποχή της παντοκρατορίας του delivery, το World X11 δεν προσφέρει αυτή την υπηρεσία. Ευκαιρία να βγούμε λίγο έξω και για το γρήγορο φαγητό μας. Επίσης υπενθυμίζω ότι δεν δέχονται μετρητά.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Αρχελάου 14, Παγκράτι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM