Όχι στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο χωρίς ανάπτυξη λέει η Γαλλία

Όχι στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο χωρίς ανάπτυξη λέει η Γαλλία Facebook Twitter
0

«Η Γαλλία δεν πρόκειται να επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αν δεν τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει δεσμεύσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας , Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, τόνισε, ότι η Γαλλία έχει δεσμευτεί στη σοβαρή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών αλλά θέλει και μια ισχυρή φιλοαναπτυξιακή στρατηγική στην Ευρώπη.

«Αυτό που λέμε», συνέχισε, τονίζοντας ότι ο Ολάντ μίλησε για αυτό κατ’ ιδίαν με τη Μέρκελ, «και είμαστε όλοι πολύ φιλοευρωπαίοι είναι ότι πρέπει να πάμε την οικοδόμηση της Ευρώπης σε μία νέα κατεύθυνση και όχι να εγκαταλείψουμε τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, για εμάς η δημοσιονομική υπευθυνότητα και η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αντίθετα».

«Είναι ανάγκη να εργασθούμε με όλους τους εταίρους μας... πρώτα με τη Γερμανία, αλλά οφείλουμε επίσης να σεβασθούμε πλήρως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», εξήγησε και συνέχισε λέγοντας, ότι «η ελληνική κρίση που είναι παρούσα, η ευρωζώνη που πρέπει να ανακουφιστεί και η ευρωπαϊκή οικοδόμηση που πρέπει να λάβει νέα κατεύθυνση, θα είναι στην καρδιά του έργου μου ως υπουργού».

Γνωστοποίησε ότι ο Ολάντ θα έχει συνάντηση με τον Ομπάμα στη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και του G8 και τόνισε: «Με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε την ίδια επιθυμία να αναζωπυρώσουμε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, γιατί όλα γίνονται πιο δύσκολα χωρίς ανάπτυξη»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM