Μέρκελ: « Οι Έλληνες αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα λάθη των πολιτικών τους»

Μέρκελ: « Οι Έλληνες αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα λάθη των πολιτικών τους» Facebook Twitter
0

“Οι Έλληνες αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα λάθη των πολιτικών τους”, δήλωσε στο CNN σε συνέντευξη της η Άνκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη αλλά αυτό συνδέεται με την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί. Επανέλαβε πάντως ότι εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα δημοσκοπήσεων που δείχνει ότι 8 στους 10 Έλληνες επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ και τόνισε: "Αυτό που αντιμετωπίζει ο λαός της Ελλάδας είναι μία πολύ σκληρή περίοδος και τα λάθη που διαπράχθηκαν στο παρελθόν από τους πολιτικούς τα πληρώνουν τώρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση, που δεν έφταιξαν".

Σε ερώτηση για τον αντίκτυπο της λιτότητας στους καθημερινούς Έλληνες, με τις μειώσεις συντάξεων και μισθών σε σημείο που πολλοί να μην μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα και στο πόσο ηθικό είναι αυτό, η κυρία Μέρκελ είπε ότι είναι πολύ πικρό αλλά οι θυσίες, έπρεπε να γίνουν.  

"Είναι πολύ πικρό που θυσίες έπρεπε να γίνουν" είπε η Γερμανίδα καγκελάριος  σημειώνοντας πώς δεν έχει αμφιβολία ότι τα μέτρα που επελέγησαν είναι τα σωστά και τα κατάλληλα.

Η συνέντευξη εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM