Γκάμπριελ προς Μέρκελ: «Αλλάξτε πορεία»

Γκάμπριελ προς Μέρκελ: «Αλλάξτε πορεία» Facebook Twitter
0

Η Μέρκελ είναι υπεύθυνη «για την ενίσχυση της ακροδεξιάς και των εχθρών της Ευρώπης στην Ελλάδα», δηλώνει ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.   

Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλιστών σε συνέντευξη του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Die Zeit χαρακτηρίζει σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική την πολιτική της Μέρκελ «οικονομικό διάταγμα στερούμενο φαντασίας». Υποστηρίζει επίσης ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι εμφανές στις ελληνικές εκλογές.

«Αυτοί που αρνούνται την αλληλεγγύη στους Έλληνες ρισκάρουν να αφήσουν τη χώρα να ξαναπέσει στις απολυταρχικές δομές που πιστεύαμε ότι έχουν ξεπεραστεί οριστικά» προειδοποίησε, παραπέμποντας στη δικτατορία του 1967-74» λέει συμπληρώνοντας ότι Μέρκελ και Σαρκοζί ακολουθούσαν μέχρι τώρα λάθος δρόμο και στην Ελλάδα απειλείται κοινωνικό χάος. «Οι περικοπές στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα έπρεπε να επιτρέψουν την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Αντί γι' αυτό, η (ελληνική) οικονομία καταρρέει» συνεχίζει και εκφράζει την ελπίδα η Ευρώπη να στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα που ζητά ο Ολάντ. Προέβλεψε μάλιστα μια «αλλαγή πορείας στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί η κυρία Μέρκελ».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM