Ακρίβυνε ο θάνατος στη Βρετανία- Σε επίπεδο ρεκόρ το κόστος της κηδείας

Ακρίβυνε ο θάνατος στη Βρετανία- Σε επίπεδο ρεκόρ το κόστος της κηδείας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε ιστορικό υψηλό έχει φτάσει το «κόστος του θανάτου» στη Βρετανία, κάτι που έχει ως συνέπεια ολοένα περισσότερες οικογένειες να αναγκάζονται να πουλήσουν υπάρχοντά τους, να χρησιμοποιήσουν τις οικονομίες τους ή να δανειστούν χρήματα από φίλους για να καλύψουν το κόστος της κηδείας ενός αγαπημένου τους προσώπου. 

Παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των κηδειών τις οποίες πληρώνουν τα τοπικά συμβούλια, κάτι που συμβαίνει σε περίπτωση θανάτου ανθρώπου που δεν έχει συγγενείς ή λόγω αδυναμίας της κάλυψης αυτής της δαπάνης, σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία SunLife. 

Έπειτα από δύο χρόνια πτώσης, το κόστος της κηδείας στη Βρετανία αυξήθηκε ξανά τον τελευταίο χρόνο, κατά 4,7%. Πλέον, για μια απλή τελετή απαιτούνται 4.141 λίρες, σύμφωνα με την έκθεση που βασίζεται σε συνεντεύξεις με πάνω από 1.500 οικογένειες και 100 γραφεία τελετών. Το 2004 μια απλή κηδεία κόστιζε 1.835 λίρες, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 126% μέσα σε 20 χρόνια. 

Σύμφωνα με την 20η ετήσια έκθεση της SunLife, κατά μέσο όρο το «κόστος θανάτου» ανέρχεται πλέον σε 9.658 λίρες, ποσό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις δαπάνες για την κηδεία, την καύση ή την ταφή και το φέρετρο. 

Αν και η πλειονότητα (το 70%) φροντίζει να μαζέψει χρήματα για την κηδεία του, πριν τον θάνατό του, μόλις το 54% έχει αρκετά για να καλυφθεί όλο το ποσό. Κάτι που σημαίνει ότι εκείνοι που μένουν πίσω είναι αντιμέτωποι με λογαριασμό 1.872 λιρών κατά μέσο όρο, που «εν μέσω της κρίσης κόστους διαβίωσης προκαλεί τεράστια ζητήματα για εκατομμύρια οικογένειες». 

Μάλιστα, έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις που γίνεται απευθείας αποτέφρωση, χωρίς να προηγηθεί κηδεία, κάτι που πέρυσι έγινε στο ένα πέμπτο των περιπτώσεων, αύξηση 3% σε σύγκριση με το 2019. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM