Ακρίβυνε ο θάνατος στη Βρετανία- Σε επίπεδο ρεκόρ το κόστος της κηδείας

Ακρίβυνε ο θάνατος στη Βρετανία- Σε επίπεδο ρεκόρ το κόστος της κηδείας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε ιστορικό υψηλό έχει φτάσει το «κόστος του θανάτου» στη Βρετανία, κάτι που έχει ως συνέπεια ολοένα περισσότερες οικογένειες να αναγκάζονται να πουλήσουν υπάρχοντά τους, να χρησιμοποιήσουν τις οικονομίες τους ή να δανειστούν χρήματα από φίλους για να καλύψουν το κόστος της κηδείας ενός αγαπημένου τους προσώπου. 

Παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των κηδειών τις οποίες πληρώνουν τα τοπικά συμβούλια, κάτι που συμβαίνει σε περίπτωση θανάτου ανθρώπου που δεν έχει συγγενείς ή λόγω αδυναμίας της κάλυψης αυτής της δαπάνης, σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία SunLife. 

Έπειτα από δύο χρόνια πτώσης, το κόστος της κηδείας στη Βρετανία αυξήθηκε ξανά τον τελευταίο χρόνο, κατά 4,7%. Πλέον, για μια απλή τελετή απαιτούνται 4.141 λίρες, σύμφωνα με την έκθεση που βασίζεται σε συνεντεύξεις με πάνω από 1.500 οικογένειες και 100 γραφεία τελετών. Το 2004 μια απλή κηδεία κόστιζε 1.835 λίρες, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 126% μέσα σε 20 χρόνια. 

Σύμφωνα με την 20η ετήσια έκθεση της SunLife, κατά μέσο όρο το «κόστος θανάτου» ανέρχεται πλέον σε 9.658 λίρες, ποσό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις δαπάνες για την κηδεία, την καύση ή την ταφή και το φέρετρο. 

Αν και η πλειονότητα (το 70%) φροντίζει να μαζέψει χρήματα για την κηδεία του, πριν τον θάνατό του, μόλις το 54% έχει αρκετά για να καλυφθεί όλο το ποσό. Κάτι που σημαίνει ότι εκείνοι που μένουν πίσω είναι αντιμέτωποι με λογαριασμό 1.872 λιρών κατά μέσο όρο, που «εν μέσω της κρίσης κόστους διαβίωσης προκαλεί τεράστια ζητήματα για εκατομμύρια οικογένειες». 

Μάλιστα, έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις που γίνεται απευθείας αποτέφρωση, χωρίς να προηγηθεί κηδεία, κάτι που πέρυσι έγινε στο ένα πέμπτο των περιπτώσεων, αύξηση 3% σε σύγκριση με το 2019. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM