ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Γαλλία: Ο 33χρονος που δολοφόνησε την οικογένειά του είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του το 2019

Δολοφονία οικογένειας στη Γαλλία: Για σκηνή μεγάλης βιαιότητας μίλησε ο εισαγγελέας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για σκηνή εγκλήματος μεγάλης βιαιότητας έκανε λόγο ο εισαγγελέας του Μο, στη Γαλλία, για τη δολοφονία της μητέρας και των τεσσάρων παιδιών, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε για τον συλληφθέντα πατέρα αποδείχθηκε πως έφερε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Ζαν Μπαπτίστ Μπλαντιέ μιλώντας σε δημοσιογράφους για τη δολοφονία στη Γαλλία, ανέφερε πως αποκαλύφθηκαν πέντε πτώματα. Εξήγησε πως αυτά ήταν της μητέρας ηλικίας 35 ετών και των τεσσάρων παιδιών, ενός κοριτσιού 10 ετών, ενός δεύτερου κοριτσιού 7 ετών, ενός αγοριού 4 ετών και ενός βρέφους 9 μηνών.

Ο εισαγγελέας επισήμανε πως «η μητέρα και τα δύο κορίτσια δέχθηκαν έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαχαιριών», αδύνατο να τον υπολογίσει κανείς. Παράλληλα ίχνη αίματος ήταν ορατά στο πλατύσκαλο. Αναφορικά με τα αγόρια, σ’ αυτά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος πληγής, με τις αρχές να εξετάζουν το σενάριο της ασφυξίας ή του πνιγμού. Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να προκύψουν από τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία θα διεξαχθεί αύριο στο Παρίσι.

Δολοφονία στη Γαλλία: Συνελήφθη ο 33χρονος πατέρας

Συνελήφθη στο Σερβάν, ένα προάστιο του Παρισιού, ο 33χρονος πατέρας, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε το βράδυ των Χριστουγέννων τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους μέσα στο σπίτι τους. Ο εντοπισμός του, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, την οποία επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας έγινε από την εξέταση των βίντεο παρακολούθησης της κυκλοφορίας.

Ο 33χρονος, γαλλικής υπηκοότητας, συνελήφθη στο σπίτι του πατέρα του. Ο ίδιος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είπε ότι «γνωρίζει γιατί τέθηκε υπό κράτηση, μίλησε για τις προσωπικές κακουχίες του και την κατάθλιψή του». Να σημειωθεί πως ο 33χρονος παρακολουθείται από το 2017 για ψυχιατρικές διαταραχές και κατάθλιψη, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν συνταγές για ηρεμιστικά.

Δολοφονία στη Γαλλία: Με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας ο 33χρονος συλληφθείς

Όπως αποκαλύφθηκε από έρευνα που ακολούθησε, ο 33χρονος πατέρας είχε ασκήσει στο παρελθόν ενδοοικογενειακή βία, με τον εισαγγελέα να υπογραμμίζει επ’ αυτού πως το ποινικό μητρώο του δράστη «στερείται από οποιουδήποτε προηγουμένου».

Τον Νοέμβριο του 2019, ο πατέρας είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του στην ωμοπλάτη, ενώ εκείνη διένυε τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η σύζυγός του όμως, είχε αρνηθεί να καταθέσει μήνυση και είχε δηλώσει πως δεν επιθυμούσε τη βοήθεια από μια οργάνωση παροχής βοήθειας σε άτομα που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

Στη συνέχεια, ο 33χρονος είχε τεθεί υπό κράτηση προτού νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο. Ο ίδιος υποστήριζε πως δεν ήθελε να κάνει κακό στη σύντροφό του που αγαπούσε: «Το μαχαίρι έφυγε από μόνο του», είχε δηλώσει, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εισαγγελέας. Συμπλήρωσε πως η εν λόγω υπόθεση είχε τοποθετηθεί στο αρχείο λόγω ψυχιατρικής αναπηρίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μία φίλη και γειτόνισσα της οικογένειας είπε για τη μητέρα πως ήταν «ένας πολύ καλός άνθρωπος, γνωστή σε όλους, πολύ πρόσχαρη. Ζούσε για την οικογένειά της. Ο άνδρας δεν εργαζόταν, εκείνη ζούσε την οικογένειά της».

Πρόκειται για τη γειτόνισσα, η οποία ειδοποίησε τις αρχές. Αυτές με τη σειρά τους, έφτασαν στο ισόγειο της πολυκατοικίας τη Δεύτερα περίπου στις 21:00.

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά μέσο όρο, μια γυναικοκτονία λαμβάνει χώρα κάθε τρεις ημέρες στη Γαλλία: 118 γυναίκες δολοφονήθηκαν τον περασμένο χρόνο από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους.

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Διεθνή / Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρότερες αντάρτικες οργανώσεις της χώρας, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και η ομάδα EMC, δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Διεθνή / Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Το μεγάλο αστέρι του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια, κατήγγειλε η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 
LIFO NEWSROOM
Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Διεθνή / Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το UCLA 1 δισ. δολάρια, μετά το «πάγωμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδοτήσεις λόγω των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Διεθνή / Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο, που αντανακλά τη δεξιά στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, θα υποχρέωνε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να περιμένουν δύο χρόνια προτού υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους
LIFO NEWSROOM
Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Διεθνή / Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Η νυν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τάμι Μπρους, προτείνεται για τη θέση της αναπληρώτριας μόνιμης αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

Διεθνή / Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

«Η Ουκρανία έχει την ελευθερία επιλογής για το πεπρωμένο της», αναφέρει η κοινή δήλωση Μακρόν, Μελόνι, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, φον ντερ Λάιεν και Στουμπ
LIFO NEWSROOM
«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM