EΡΧΟΝΤΑΙ!

Έφυγε από τη Γαλλία το αεροπλάνο που ακινητοποιήθηκε λόγω «υποψίας για εμπορία ανθρώπων»

Αναχώρησε για την Ινδία το αεροπλάνο που είχε ακινητοποιηθεί στη Γαλλία λόγω «υποψίας για εμπορία ανθρώπων» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Αναχώρησε από το Βατρί για τη Βομβάη το αεροπλάνο που είχε ακινητοποιηθεί από την Πέμπτη στη βορειοανατολική Γαλλία.

Πρόκειται για το αεροπλάνο της ρουμάνικης εταιρείας Legend Airlines, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί καθώς υπήρχαν υποψίες πως ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν διακινητές.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 303 επιβάτες, ωστόσο θα ταξιδέψουν στη Βομβάη μόνο οι 276. Οι άλλοι 27 θα παραμείνουν προς το παρόν στη Γαλλία. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι δυο επιβάτες για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι ήταν διακινητές, οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι 25 υπέβαλαν αίτημα να τους χορηγηθεί άσυλο, κάτι που θα εξεταστεί στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, όπως διευκρίνισαν οι αρχές της περιφέρειας Μαρν.

Αναφορικά με τους δύο Ινδούς, που θεωρήθηκαν διακινητές, δεν διώκονται αλλά τους χορηγήθηκε καθεστώς «βασικού μάρτυρα» και αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή. Ωστόσο η εισαγγελία είχε ζητήσει την προφυλάκισή τους.

Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το Ντουμπάι και επρόκειτο να κάνει μόνο μια σύντομη στάση για ανεφοδιασμό στο Βατρί. Ωστόσο το Airbus Α340 ακινητοποιήθηκε έπειτα από μια «ανώνυμη πληροφορία» ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν διακινητές εμπορίας ανθρώπων. Οι περισσότεροι από τους Ινδούς επιβάτες όμως, υποστήριξαν στις γαλλικές αρχές ότι ήθελαν να πάνε στη Νικαράγουα για τουρισμό. Κάτι το οποίο υποστήριξε και πηγή προσκείμενη στην υπόθεση. Σύμφωνα με την πηγή, η κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων δεν ευσταθεί.

Μια άλλη πηγή είπε ότι οι Ινδοί, που πιθανότατα ήταν εργάτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ίσως σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην κεντρική Αμερική για να προσπαθήσουν στη συνέχεια να περάσουν παράτυπα στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

«Δεν ξέρουμε αν είναι εμπορία ανθρώπων, μεταφορά παράτυπων μεταναστών ή ούτε το ένα, ούτε το άλλο… Όμως κρατήσαμε σε ένα αεροδρόμιο, επί τρεις ημέρες και τρεις νύχτες, 303 ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Είναι εντυπωσιακό. Αν είναι πραγματικά θύματα, δεν είναι φυσιολογικό να τους στέλνουμε απλώς πίσω σε μια άλλη χώρα», σχολίασε η Ζενεβιέβ Κολάς, η συντονίστρια της Secours Catholique-Caritas, μιας συλλογικότητας που μάχεται την εμπορία ανθρώπων.

Από την πλευρά της, η πρεσβεία της Ινδίας στη Γαλλία μέσω ανάρτησης στα social media ανέφερε: «Ευχαριστούμε τη γαλλική κυβέρνηση και το αεροδρόμιο του Βατρί για τη γρήγορη επίλυση του προβλήματος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ AFD

Διεθνή / «Μόνιμη επίθεση» στη Δημοκρατία: Σχεδόν 60.000 οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία

O αριθμός των προσώπων που εντάσσονται στον χώρο της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής δράσης αυξήθηκε σημαντικά το 2025, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ ανοίγει τον δρόμο για νομιμοποίηση πάνω από 1 εκατ. μεταναστών

Ο Σάντσεθ υποστήριξε ότι η Ισπανία χρειάζεται τη μετανάστευση για να στηρίξει την ανάπτυξη, να αντιμετωπίσει τη δημογραφική κρίση και να διατηρήσει τη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / Δικαστική ήττα για τον Τραμπ: Αμερικανοί πολίτες θα παραμείνουν τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο επιχειρούσε να στερήσει την αμερικανική ιθαγένεια από παιδιά που γεννιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ 11ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΥΝΑ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η συνάντηση στα βουνά με τον 11χρονο Τεντ και η δωρεά στον έρανό του

Ο 11χρονος Τεντ ανέβηκε στις τρεις υψηλότερες κορυφές της Βρετανίας με τη βοήθεια του πατέρα του, συγγενών και φίλων, συγκεντρώνοντας χρήματα για παιδιά με σοβαρές ασθένειες
THE LIFO TEAM