Ευρωεκλογές 2024

Στοιχεία για τα νοθευμένα καύσιμα στο στρατό στον εισαγγελέα

Στοιχεία για τα νοθευμένα καύσιμα στο στρατό στον εισαγγελέα Facebook Twitter
0

Φάκελο με στοιχεία για παράνομη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις παρέδωσε στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας.

Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση «το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών», αφού, όπως είχε υποστηρίξει, «τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ' τους μισθούς και τις συντάξεις». Είχε υποστηρίξει μάλιστα ότι «οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή».

Ο κ. Σούρλας υποστηρίζει επίσης ότι πήρε δείγμα καυσίμου από το στρατόπεδο στο Συκούριο Λάρισας και το παρέδωσε για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Το Χημείο εντόπισε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ουσία που βάσει του νόμου πρέπει να είναι στα 5 mg.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Πεπόνης σκοπεύει να κατευθύνει την έρευνά του και στα μέτρα που θεσμοθετήθηκαν για την πάταξη της λαθρεμπορίας ώστε να εντοπίσει εάν αυτά εφαρμόστηκαν ή αν, και με ευθύνη ποιων, έμειναν αδρανή. Έτσι η εισαγγελική έρευνα πρόκειται να επεκταθεί σε βάθος δεκαετίας με στόχο να εντοπιστούν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα για κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ελλάδα
0

Ευρωεκλογές 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμη: Συντετριμμένη η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC - «Έχασα τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό σύζυγό μου»

Ελλάδα / Σύμη: Συντετριμμένη η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC - «Έχασα τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό σύζυγό μου»

«Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι απίστευτα περήφανη για τα παιδιά μας, την ανθεκτικότητα και την υποστήριξή τους τις τελευταίες ημέρες» ανέφερε μεταξύ άλλων η Δρ Κλερ Μπέιλι Μόσλι
NEWSROOM
Σύμη - Αυτόπτης μάρτυρας: Έτσι βρέθηκε η σορός του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλι

Ελλάδα / Σύμη - Αυτόπτης μάρτυρας: Από τη λάμψη στο ρολόι και από τη μυρωδιά βρέθηκε η σορός του παρουσιαστή του BBC

Αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε το πώς βρέθηκε η σορός του άτυχου παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλι στη Σύμη - Η δυσοσμία ανάγκασε τους αστυνομικούς να κλείσουν τη μύτη τους
NEWSROOM