Ερντογάν: Ενίσχυση της συνεργασίας «αρχής γενομένης με τους γείτονές μας»

Ερντογάν: Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για ενίσχυση της συνεργασίας της Τουρκίας με τις χώρες της περιοχής αρχής γενομένης από την Ελλάδα έκανε λόγο σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, λίγες ώρες πριν από την έλευσή του στην Αθήνα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως η Τουρκία προτίθεται να διευρύνει τις συνεργασίες της «αρχής γενομένης με τους γείτονές μας». 

«Αύριο θα πάμε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, στις 18 Δεκεμβρίου, θα πάμε στην Ουγγαρία. Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης με τους γείτονές μας, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των κοινών συμφερόντων. Κάθε απόσταση που διανύει η χώρα μας στις διμερείς της σχέσεις στον πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό τομέα, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον αιώνα της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Eρντογάν: Με Τολστόι επιτέθηκε στο Ισραήλ 

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να επιτεθεί εκ νέου και στο Ισραήλ επικαλούμενος μάλιστα μια φράση, που είχε πει ο γνωστός Ρώσος συγγραφέας, ΛέωνΤολστόι. «Ο Τολστόι είπε: "Αν κάποιος αισθάνεται πόνο, είναι ζωντανός· αν νιώθει τον πόνο κάποιου άλλου, είναι άνθρωπος"», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι μόνο το να είσαι άνθρωπος αρκεί για να αντιταχθείς στην καταπίεση που επιβάλλεται στον λαό της Γάζας.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «το Ισραήλ, φυσικά, θα λογοδοτήσει για κάθε καταπίεση που έχει διαπράξει στην παλαιστινιακή περιοχή από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν υπάρχει διαφυγή από αυτό, δεν ξέρω πού θα καταφύγει ο Νετανιάχου». Πρόσθεσε δε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «θα έχει ιδιαίτερη θέση στις δίκες στο εγγύς μέλλον».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να θέσει το παλαιστινιακό ζήτημα και στην συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ακόμα πως «οι δυτικές χώρες που έδωσαν στην κυβέρνηση Νετανιάχου αυτό το θάρρος και κάλυψαν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε θα έχουν την ίδια μοίρα. Εάν η Αμερική και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν παρείχαν απεριόριστη πολιτική, στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στο Ισραήλ, οι ηγέτες αυτού του τρομοκρατικού κράτους δεν θα είχαν ενεργήσει τόσο απερίσκεπτα και σκληρά».

Τέλος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η ιστορία της Δύσης είναι «πολύ σκοτεινή, άσχημη, άγρια ​​και γεμάτη παραδείγματα σκληρότητας». «Έχουμε μάθει τα χαρακτηριστικά τους από τη Βοσνία, τη Μακεδονία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, το Τσανάκκαλε, τις αρμενικές εξεγέρσεις, την Παλαιστίνη», είπε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM