Προηγούνται οι Σοσιαλιστές στη Γαλλία

Προηγούνται οι Σοσιαλιστές στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται του Νικολά Σαρκοζί από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «LH2»  που έγινε έν όψει τον γαλλικών εκλογών στις 6 Μαΐου. Η  δημοσκόπηση δείχνει τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών να προηγείται  με ποσοστό 28,5% έναντι 27,5% του Νικολά Σαρκοζί.. Ανερχόμενη δύναμη και φαινόμενο της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν που συγκεντρώνει 15%.

Στον δεύτερο γύρο ο Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ποσοστό 54% έναντι 46% του Νικολά Σαρκοζί. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν μια άνοδο του Σαρκοζί που αποδίδεται κυρίως στην αντιμεταναστευτική του ρητορική και στην εξουδετέρωση του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μεράχ ο οποίος ευθυνόταν για τις δολοφονίες επτά ανθρώπων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Διεθνή / Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Παρακολούθησης της «Διαδικασίας του Βερολίνου», τονίζοντας τη σημασία ευρείας συμμετοχής των γειτονικών κρατών για την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών στη Λιβύη
LIFO NEWSROOM