Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Οι τρεις φάσεις του πολέμου και οι στόχοι

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Οι τρεις φάσεις του πολέμου και οι στόχοι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στους στόχους του Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς αλλά και τις τρεις φάσεις της επιχείρησης αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκάλαντ.

Άμεσος στόχος είναι η εξόντωση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, στη συνέχεια η πλήρης παραίτηση του Ισραήλ από κάθε ευθύνη στη Γάζα και τέλος, η δημιουργία ενός νέου «καθεστώτος ασφαλείας» στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Γιοάβ Γκάλαντ μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ, εξήγησε σχετικά με την εξόντωση της Χαμας πως οι στόχοι του Ισραήλ επικεντρώνονται στην καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών της δυνατοτήτων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε πως ο πόλεμος στο Ισραήλ θα έχει τρεις κυρίες φάσεις. «Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση, στην οποία διεξάγεται μια στρατιωτική εκστρατεία με (αεροπορικές επιδρομές) και αργότερα με (χερσαίους) ελιγμούς με στόχο την καταστροφή της Χαμάς», τόνισε ο υπουργός Άμυνας. Η δεύτερη φάση, τόνισε, θα συνεχιστεί με μάχες αλλά χαμηλότερης έντασης καθώς τα στρατεύματα εργάζονται για να «εξαλείψουν θύλακες αντίστασης».

«Η τρίτη φάση θα είναι η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, η παραίτηση του Ισραήλ από κάθε ευθύνη για την καθημερινή ζωή στη Λωρίδα της Γάζας και η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφάλειας για τους πολίτες του Ισραήλ και τους κατοίκους της περιοχής που περιβάλλει τη Γάζα», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters, Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM