Ελβετία: Πάνω από 60.000 άτομα στη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή

Πάνω από 60.000 στις διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή στη Βέρνη Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Πάνω από 60.000 άτομα συμμετείχαν σήμερα σε διαδήλωση στη Βέρνη καλώντας την κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερες πολιτικές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Τέτοιες μεγάλες σε όγκο διαδηλώσεις είναι σπάνιες στην Ελβετία και καταδεικνύουν την αυξανόμενη απογοήτευση των πολιτών για τον ρυθμό λήψης αποφάσεων σε ό,τι αφορά στην κλιματική αλλαγή.

Οι παγετώνες στην Ελβετία έχασαν το 10% του όγκου τους κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ενώ ο Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί σε μια χώρα όπου η θερμοκρασία αυξάνεται με ρυθμό πάνω από τον διπλάσιο του παγκόσμιου ρυθμού.

«Πολλοί έχουν χάσει την ελπίδα τους επειδή η κυβέρνηση εγκρίνει την κατασκευή νέων δρόμων και καθυστερεί νομοθεσίες για το κλίμα. Σήμερα όμως ήμασταν πανίσχυροι», δήλωσε ο Γκέοργκ Κλίνγκλερ από τους ακτιβιστές της Greenpeace που συμμετείχαν στην πορεία.

Μετά την πορεία στους δρόμους της Βέρνης, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πλατεία μπροστά το Ομοσπονδιακό Ανάκτορο, την έδρα της κυβέρνησης και της Βουλής.

Το Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο αύξησε τα ποσοστά του στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές, αλλά δεν συμμετέχει στη σημερινή κυβέρνηση, εκτίμησε ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 60.000 άτομα ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βέρνης αρνήθηκε να δώσει μια συγκεκριμένη εκτίμηση.

«Χρειαζόμαστε μια αλλαγή στις επόμενες εκλογές», τόνισε, αναφερόμενο στις εκλογές στις 22 Οκτωβρίου ο υποψήφιος των Πράσινων.

Οι μέχρι σήμερα πολιτικές της Ελβετίας χαρακτηρίζονται «ανεπαρκείς» από το Climate Action Tracker, μια ιστοσελίδα που καταγράφει τις ενέργειες των χωρών ως προς την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Με πληροφορίες του Reuters

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί μια τεράστια τεχνητή κουρτίνα να σταματήσει τον «παγετώνα της Αποκάλυψης»;

Περιβάλλον / Μπορεί μια τεράστια τεχνητή κουρτίνα να σταματήσει τον «παγετώνα της Αποκάλυψης»;

Αν καταρρεύσει ο παγετώνας Thwaites στην Ανταρκτική, θα προκαλέσει δραματική άνοδο της στάθμης του νερού σε όλους τους ωκεανούς του πλανήτη. Ίσως οι δραστικές μέθοδοι που προτείνει η γεωμηχανική να είναι πλέον η μόνη λύση.
THE LIFO TEAM
Οι ισχυρισμοί περί συσκευασιών από ανακυκλωμένο πλαστικό είναι παραπλανητικοί, καταγγέλλουν οι ειδικοί

Περιβάλλον / Οι ισχυρισμοί περί συσκευασιών από ανακυκλωμένο πλαστικό είναι παραπλανητικοί, καταγγέλλουν οι ειδικοί

Με τη βοήθεια λογιστικών τεχνασμάτων και αμφισβητούμενων μεθόδων πιστοποίησης, εταιρείες εμφανίζουν το πλαστικό ως «κυκλικό» και περιβαλλοντικά ουδέτερο, την ώρα που η πλειονότητά του εξακολουθεί να παράγεται από ορυκτές πρώτες ύλες
THE LIFO TEAM
«Οι καταναλωτές δεν θα γνωρίζουν τι τρώνε και οι αγρότες τι καλλιεργούν»

Ρεπορτάζ / «Οι καταναλωτές δεν θα γνωρίζουν τι τρώνε και οι αγρότες τι καλλιεργούν»

Από τα «καλαμπόκια-σκιάχτρα» της Greenpeace που σφράγισαν τις εκστρατείες κατά των μεταλλαγμένων στα τέλη του ’90 η Ευρώπη περνά στη νέα γενιά γενετικά τροποποιημένων φυτών που αναπτύσσονται μέσω των «νέων γονιδιωματικών τεχνικών». 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Περιβάλλον / Τέσσερα περιστατικά σε 48 ώρες: Πώς οι παραλίες στην Αυστραλία έγιναν «τέλεια καταιγίδα» για καρχαρίες

Τέσσερα περιστατικά με καρχαρίες μέσα σε 48 ώρες, τα τρία σε ακτογραμμή περίπου 15 χιλιομέτρων, έβαλαν τις παραλίες της ανατολικής Αυστραλίας σε κατάσταση συναγερμού
THE LIFO TEAM