Ελβετία: Πάνω από 60.000 άτομα στη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή

Πάνω από 60.000 στις διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή στη Βέρνη Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Πάνω από 60.000 άτομα συμμετείχαν σήμερα σε διαδήλωση στη Βέρνη καλώντας την κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερες πολιτικές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Τέτοιες μεγάλες σε όγκο διαδηλώσεις είναι σπάνιες στην Ελβετία και καταδεικνύουν την αυξανόμενη απογοήτευση των πολιτών για τον ρυθμό λήψης αποφάσεων σε ό,τι αφορά στην κλιματική αλλαγή.

Οι παγετώνες στην Ελβετία έχασαν το 10% του όγκου τους κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ενώ ο Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί σε μια χώρα όπου η θερμοκρασία αυξάνεται με ρυθμό πάνω από τον διπλάσιο του παγκόσμιου ρυθμού.

«Πολλοί έχουν χάσει την ελπίδα τους επειδή η κυβέρνηση εγκρίνει την κατασκευή νέων δρόμων και καθυστερεί νομοθεσίες για το κλίμα. Σήμερα όμως ήμασταν πανίσχυροι», δήλωσε ο Γκέοργκ Κλίνγκλερ από τους ακτιβιστές της Greenpeace που συμμετείχαν στην πορεία.

Μετά την πορεία στους δρόμους της Βέρνης, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πλατεία μπροστά το Ομοσπονδιακό Ανάκτορο, την έδρα της κυβέρνησης και της Βουλής.

Το Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο αύξησε τα ποσοστά του στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές, αλλά δεν συμμετέχει στη σημερινή κυβέρνηση, εκτίμησε ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 60.000 άτομα ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βέρνης αρνήθηκε να δώσει μια συγκεκριμένη εκτίμηση.

«Χρειαζόμαστε μια αλλαγή στις επόμενες εκλογές», τόνισε, αναφερόμενο στις εκλογές στις 22 Οκτωβρίου ο υποψήφιος των Πράσινων.

Οι μέχρι σήμερα πολιτικές της Ελβετίας χαρακτηρίζονται «ανεπαρκείς» από το Climate Action Tracker, μια ιστοσελίδα που καταγράφει τις ενέργειες των χωρών ως προς την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Με πληροφορίες του Reuters

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Περιβάλλον / «Αποικιοκρατία αποβλήτων»: Η Γερμανία πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές πλαστικών αποβλήτων

Ακτιβιστές χαρακτηρίζουν το φαινόμενο «αποικιοκρατία αποβλήτων», υποστηρίζοντας ότι οι ανεπτυγμένες χώρες μεταφέρουν το περιβαλλοντικό κόστος σε λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομίες
THE LIFO TEAM
ΧΙΟΝΙ ΒΟΥΝΟ

Περιβάλλον / Πανεπιστήμιο του Cambridge: Μελέτη αποκαλύπτει μια μεγάλη αλλαγή στα ελληνικά βουνά τα τελευταία 40 χρόνια

Τις τελευταίες δεκαετίες κάτι έχει αλλάξει δραματικά στα βουνά της χώρας μας, επηρεάζοντας τη γεωργία και τα φυσικά οικοσυστήματα κατά τους ξηρούς θερινούς μήνες
THE LIFO TEAM