Τάρανδος μπήκε στις γραμμές του μετρό της Στοκχόλμης - «Τρέχει γρήγορα»

Τάρανδος μπήκε στις γραμμές του μετρό της Στοκχόλμης - «Τρέχει γρήγορα» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter (X)
0

Στις ράγες γραμμής του μετρό στα προάστια της Στοκχόλμης βρέθηκε σήμερα ένας τάρανδος εμποδίζοντας την κυκλοφορία των υπόγειων σιδηροδρομικών γραμμών.

«Περίπου στις 8:00 το πρωί, λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία που μας είπε ότι ένας τάρανδος περιφερόταν κοντά στο μητροπολιτικό δίκτυο», ανέφερε ο Κλες Κεϊσού εκπρόσωπος της SL, της αρχής οργάνωσης δημόσιων μεταφορών της σουηδικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τάρανδος μπήκε στη ζώνη του μετρό, πιθανώς διασχίζοντας τον φράχτη που προστατεύει τις ράγες.

Έπειτα ο τάρανδος κινήθηκε μέσα από σήραγγες μεταξύ τεσσάρων σταθμών, οδηγώντας την SL να διακόψει την κυκλοφορία σε ολόκληρη τη σιδηροδρομική γραμμή. Λεωφορεία δρομολογήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιβατών, πρόσθεσε ο Κεϊσού.

Στο σημείο στάλθηκαν τόσο η αστυνομία όσο και το προσωπικό του μετρό για να προσπαθήσουν να βγάλουν έξω από τις σήραγγες τον τάρανδο, ή να τον σκοτώσουν ως έσχατη λύση.

«Κάναμε τρύπες στον φράχτη για να του δείξουμε την έξοδο, αλλά δεν ανταποκρίνεται. Αλλά είναι δύσκολο, τρέχει παντού και γρήγορα», είπε ο Κεϊσού και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να τον οδηγήσουμε σε ένα σημείο, αν αναγκαστούμε να τον σκοτώσουμε, η ελπίδα είναι το ζώο να μείνει ασφαλές το ζώο». 

Η SL ελπίζει ότι η κυκλοφορία μπορεί να επαναληφθεί αργότερα σήμερα το απόγευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ