Λευκός Οίκος προς Βόρεια Κορέα: Σταματήστε τις διαπραγματεύσεις για όπλα με τη Ρωσία

Ο Λευκός Οίκος καλεί τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας «να σταματήσει» τις συνομιλίες με τη Ρωσία για μελλοντικές παραδόσεις όπλων από την πρώτη στη δεύτερη. 

Με βάση τις συμφωνίες της με τη Βόρεια Κορέα, η Ρωσία θα παραλάβει οπλικά συστήματα που ο στρατός της σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. 

Ενδέχεται επίσης οι συμφωνίες να περιλαμβάνουν και την παράδοση πρώτων υλών που θα βοηθούσαν την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.

Ο Κίρμπι τόνισε ότι τέτοιες εξοπλιστικές συμφωνίες θα παραβίαζαν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Καλούμε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις εξοπλιστικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Πιονγκγιάνγκ να μην παρέχει, ούτε να πουλήσει όπλα στη Ρωσία», είπε ο Κίρμπι μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον. 

Ο Τζον Κίρμπι υπενθύμισε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ταξίδεψε πρόσφατα στη Βόρεια Κορέα για να πείσει την Πιονγκγιάνγκ να πουλήσει πυρομαχικά στη Ρωσία. Είπε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν επιστολές δεσμευόμενοι να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία τους. 

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι μια άλλη ομάδα Ρώσων αξιωματούχων ταξίδεψε στην Πιονγκγιάνγκ, μετά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κοκτέιλ μολότοφ» κλιματικών συνθηκών τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Περιβάλλον / «Κοκτέιλ μολότοφ» καύσωνα και ξηρασίας τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Γαλλία και Ισπανία στο επίκεντρο του καύσωνα, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η «ακραία και παρατεταμένη ζέστη» έχει ξηράνει τη βλάστηση, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση των πυρκαγιών 
LIFO NEWSROOM
«Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Διεθνή / «Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Τα μέλη του συγκροτήματος εξέδωσαν προσωπικές δηλώσεις καταδικάζοντας τις «διαβολικές» ενέργειες της Χαμάς, καθώς και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, όπως είπαν, αξίζει «την κατηγορηματική και απερίφραστη καταδίκη μας»
LIFO NEWSROOM
Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Διεθνή / Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Ο Αμερικανός πρόεδρος παζάρεψε την άδεια πώλησης της τεχνολογίας στην Κίνα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Nvidia και AMD να συμφωνούν να αποδίδουν το 15% των πωλήσεών τους στο κράτος
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM