Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε 6 δήμους

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε 6 δήμους Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επιλέξει τα πρόσωπα που θα στηρίξει σε συγκεκριμένους δήμους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Στον δήμο Αθηναίων ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ως υποψήφιο τον Κώστα Ζαχαριάδη με την «Ανοιχτή πόλη».

Στον δήμο Θεσσαλονίκης στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει τη στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη για τον δήμο του Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή για την Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη για τη Λάρισα και στον Δημήτρη Τραπεζιώτη για το Αγρίνιο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη για τον δήμο Αθηναίων 

Η «μονομαχία» ανάμεσα στον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Νίκο Φίλη, ανέδειξε τον πρώτο ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης με 17 ψήφους υπέρ, έναντι 15 κατά και 7 λευκά, είναι εκείνος που πήρε σήμερα το απόγευμα το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης «επικράτησε» του Νίκου Φίλη για δύο ψήφους. Νωρίτερα εκτός εκλογικής κούρσας για τον δήμο Αθηναίων τέθηκαν ο Κώστας Τσουκαλάς και η Όλγα Μπαλαούρα ενώ ούτε ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς κατάφερε να κερδίσει και έμεινε εκτός καθώς η πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση στήριξής του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 . Καταψηφίστηκε με 25 κατά, 14 υπέρ και 1 λευκό.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM