Άρση ασυλίας από το Ευρωκοινοβούλιο για βουλευτή του ΚΚΕ

Άρση ασυλίας από το Ευρωκοινοβούλιο για βουλευτή του ΚΚΕ Facebook Twitter
0

Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Γιώργου Τούσσα  ενέκρινε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο, μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση απάτης. Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης της Κοινοβουλίου ο κ. Τούσσας «μαζί με οκτώ άλλα άτομα, κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ , νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν. Η εικαζόμενη απάτη διεπράχθη από τον κ. Τούσσα, ο οποίος ενήργησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και είχε, ως εκ τούτου, την ιδιότητα του υπαλλήλου κατά την έννοια του ελληνικού ποινικού δικαίου.»


Όπως αναφέρει επίσης η απόφαση: « Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Γεώργιος Τούσσας υποστήριξε ότι η κατ’ αυτού ποινική διαδικασία συνιστά ενδεχομένως πολιτική δίωξη εναντίον του. Ωστόσο η επιτροπή δεν διαπίστωσε την ύπαρξη λόγων fumus persecutionis στην παρούσα υπόθεση».


Έτσι, το ευρωκοινοβούλιο  έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να μπορεί ο δικαστής του 7ου τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά να διεξαγάγει την ποινική διαδικασία που κινήθηκε κατά του ευρωβουλευτή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM