Μητσοτάκης: Ακόμη και σήμερα η ΠΝΠ για ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας - Στο επίκεντρο τα ράντζα Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανακοινώθηκε πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο των σταθμών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε υπουργεία, μετά και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Έχει ήδη βρεθεί στο υπουργείο Οικονομικών. 

Ο πρωθυπουργός έφτασε περί τις 10:00 και στην είσοδο τον περίμενε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αλλά και εργαζόμενοι. Ανέβηκαν μαζί στον δεύτερο όροφο, όπου είναι το γραφείο του υπουργού και πραγματοποίηση συνάντηση εργασίας.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας - Στο επίκεντρο τα ράντζα Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η Κυριάκος Μητσοτάκης, από την προεκλογική περίοδο έχει ορίσει την Υγεία ως προτεραιότητα της κυβέρνησης και έχει θέσει ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από την ΕΡΤ, στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκαν και τα ράντζα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας - Στο επίκεντρο τα ράντζα Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ήδη χθες, βρέθηκαν στο υπουργείο Υγείας οι διοικητές τεσσάρων μεγάλων νοσοκομείων: Ευαγγελισμός, Αττικό, Γεννηματά και Λαϊκό, για να ενημερώσουν για τα προβλήματά τους. Στα νοσοκομεία αυτά αναπτύσσονται τα περισσότερα ράντζα καθώς δέχονται το 70%-80% των εκτάκτων περιστατικών. 

Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση είναι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να γίνει αποσυμφόρηση της κατάστασης. Ειδικότερα, το πλάνο είναι μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, με κόστος του ΕΟΠΥΥ.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας - Στο επίκεντρο τα ράντζα Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας - Στο επίκεντρο τα ράντζα Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Όσον αφορά στο θέμα του ΕΚΑΒ και της υποστελέχωσης των ασθενοφόρων. Εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση της ΠΝΠ, με την οποία τίθεται σε εφαρμογή η αξιοποίηση προσωπικού από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις για μεικτή στελέχωση των ασθενοφόρων, όπου δεν υπάρχει προσωπικό.

«Έχουμε αναλάβει όλοι μαζί την ευθύνη να αποκτήσει η χώρα ένα ΕΣΥ αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα εξαιρετικά αναλυτικό οδηγό για όσα θέλουμε να κάνουμε, για να κάνουμε προσλήψεις και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, να το αναμορφώσουμε ριζικά».

Εξήγησε πως η ΠΝΠ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο δυναμικό, για να καλυφθούν άμεσα τα κενά στη στελέχωση των ασθενοφόρων, ενώ προανήγγειλε πως τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μόνιμη παρέμβαση για το ΕΚΑΒ. 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας - Στο επίκεντρο τα ράντζα Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM