ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Η «Μάχη των μαχών», μέσα στη Βουλή

Η «Μάχη των μαχών», μέσα στη Βουλή Facebook Twitter
0

Πολύς κόσμος και σήμερα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή.  Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ενώ και σήμερα οι συρμοί του Μετρό θα διέρχονται από τους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» χωρίς να επιβιβάζουν - αποβιβάζουν επιβάτες, μετά από εντολή της Αστυνομίας.

 «Μάχη των μαχών» χαρακτήρισε σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη σημερινή κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου για την εφεδρεία και το βαθμολόγιο/μισθολόγιο. Υποστήριξε  ότι η ψήφιση των επίμαχων διατάξεων αποτελεί προϋπόθεση όχι μόνο για την εκταμίευση της έκτης δόσης αλλά και για να υπάρξει «αύριο» στη χώρα.

Η κυβέρνηση ξεπέρασε πάντως χθες την πρώτη δύσκολη δοκιμασία καθώς το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής δίχως διαρροές από πλευράς της συμπολίτευσης (154 «ναι» έναντι 141 «όχι» επί 295 παρόντων).

«Εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει αύριο, ότι δεν υπάρχει επόμενη ημέρα για τίποτε και δεν λειτουργήσουμε τότε θα έχουμε παίξει με τη φωτιά και θα έχουμε καεί» προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος κυρίως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εγείρουν αντιρρήσεις.

«Το νομοσχέδιο στο σύνολό του είναι προϊόν μιας εξαιρετικά δύσκολης διαπραγμάτευσης και αφορά την υποχρέωσή μας να είμαστε σοβαροί υπεύθυνοι ενωμένοι και κυρίως να έχουμε συνείδηση της ιστορικότητας των στιγμών, άρα του ανεπανάληπτου μεγέθους της ευθύνης που σηκώνουμε» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος επιχειρώντας να κάμψει τις αντιρρήσεις του σώματος.

Έθεσε όμως προ των ευθυνών της και την ΝΔ λέγοντας: «εάν η αξιωματική αντιπολίτευση νομίζει ότι καταψηφίζοντας, απέχοντας και λοιδορώντας δεν μετέχει στην ευθύνη κάνει λάθος γιατί ήταν εδώ πριν από εμάς και έχει τη θεμιτή φιλοδοξία να είναι εδώ και μετά από εμάς. Για να συμβεί, όμως, αυτό πρέπει το κοινό μας σπίτι να υπάρχει».

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε μεν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά υποστήριξε ότι σε περίπτωση καταψήφισης του νομοσχεδίου τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. «Η διαφορά ανάμεσα σε μια δύσκολη κατάσταση και την καταστροφή είναι τεράστια. Δυστυχώς, είναι απολύτως αναγκαίο να ζήσουμε αυτή τη φάση για να αποφύγουμε τη χειρότερη» δήλωσε.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ο το βασικό διακύβευμα αυτές τις ώρες είναι να αποφύγει η χώρα το χειρότερο εναλλακτικό σενάριο, δηλαδή την πτώχευση. «Οι στιγμές είναι ιστορικές. Μέχρι την Κυριακή το βράδυ δίνουμε τη μάχη των μαχών.

Και ενώ το κλίμα είναι βαρύ μέσα στο ΠΑΣΟΚ με όλο και περισσότερους βουλευτές να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους σε διάφορα άρθρα του νομοσχεδίου, σε ένδειξη καλής θέλησης, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα αποδεχτεί τροπολογία της κας Κατσέλη την οποία συνυπογράφουν 39 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την οποία παρέχονται διευκολύνσεις σε δημοσίους υπαλλήλους για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους προς πιστωτικά ιδρύματα. Όμως η κυρία Κατσέλη επιμένει στο όχι αντιτιθέμενη στο άρθρο 37  ενώ και η Βάσω Παπανδρέου αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή: Ναυτεμπορική

0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM