ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Το λυπητερό τραγούδι του Ari

ari boulogne Facebook Twitter
Το 2019 κίνησε για μία ακόμη φορά τις νομικές διαδικασίες σε μια έσχατη, απέλπιδα (και μάταια εν τέλει) προσπάθεια να τον αναγνωρίσει ο άνθρωπος με τον οποίον τόσο σκανδαλωδώς έμοιαζε.
0



EMOIAZE AΠΟΛΥΤΩΣ
 προδιαγεγραμμένο το τραγικό και μοναχικό τέλος –και πολύ που άργησε– του γιου της Nico, που από βρέφος ακόμα υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας αυστηρά ενήλικων και αλλόκοτων καταστάσεων, και μόλις μεγάλωσε λίγο βούτηξε κι ο ίδιος με τα μούτρα στις καταχρήσεις και την παράνοια. Το πτώμα του εξηντάχρονου Αρί βρέθηκε πριν από λίγες μέρες σε κατάσταση αποσύνθεσης στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, ποιος ξέρει πόσες μέρες μετά το μοιραίο. Όμως το πιο τραγικό ίσως ήταν οι επικεφαλίδες στις ειδήσεις που συχνά δεν ανέφεραν καν το όνομά του (ούτε καν της μητέρας του), αλλά έκαναν λόγο μόνο για τον «άνδρα που ισχυριζόταν ότι είναι γιος του Αλέν Ντελόν».  

Οι διάσημοι συνήθως εξαγοράζουν την ευθύνη με το χρήμα – η Nico δεν το διέθετε (δεν την απασχόλησε ποτέ), ο Ντελόν δεν είχε καμιά διάθεση να το παραχωρήσει μαζί με το όνομά του στον πρώτο «μπάσταρδο» τυχόντα.

Κρίστιαν Ααρών τον είχε βαφτίσει η Nico, ελπίζοντας ότι το επίθετό του θα κατέληγε να είναι Ντελόν. Τελικά ο μικρός Αρί, σε μία από τις τραγικές ειρωνείες που θα συνέθεταν το καμβά της ζωής του, θα έπαιρνε το επίθετο Μπουλόν από τον δεύτερο σύζυγο της γιαγιάς του, της Εντίθ, μητέρας του Αλέν Ντελόν, η οποία ήταν εκείνη που ουσιαστικά τον μεγάλωσε, δηλώνοντας αργότερα ότι λειτούργησε ως η «ένοχη συνείδηση» του γιου της. Παρότι ως μικρό παιδάκι εμφανίζεται σε διάφορα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα του Factory (αλλά και στην ταινία Chelsea Girls) και σε άλλες σκηνές από τη νομαδική και αγρίως μποέμικη και περιπετειώδη διαδρομή της μάνας του, ουσιαστικά συνδέθηκε μαζί της από τα δεκάξι του και μετά. 

ari boulogne nico Facebook Twitter
Κρίστιαν Ααρών τον είχε βαφτίσει η Nico, ελπίζοντας ότι το επίθετό του θα κατέληγε να είναι Ντελόν.

«Από τα 16 μου και μέχρι το τέλος [της], μοιραζόμαστε την ίδια σύριγγα, αυτός ήταν ο τρόπος για να είμαστε μαζί», έλεγε το 2018, έναν χρόνο προτού κινήσει για μία ακόμη φορά τις νομικές διαδικασίες σε μια έσχατη, απέλπιδα (και μάταια εν τέλει) προσπάθεια να τον αναγνωρίσει ο άνθρωπος με τον οποίον τόσο σκανδαλωδώς έμοιαζε. Υπό ιδανικές, παραμυθένιες συνθήκες (που, βέβαια, πολύ σπάνια συμβαίνουν σε οποιονδήποτε) αυτός ο πανέμορφος καρπός μιας ένωσης δύο ουράνιων πλασμάτων από τη βόρεια και από τη μεσογειακή Ευρώπη θα περνούσε ζωή χαρισάμενη και μαγική.

Για τον πατέρα του όμως απλώς δεν υπήρξε ποτέ, όπως δεν υπήρξε συχνά και για τη μάνα του, ασχέτως του αν υπήρξε η έμπνευση για κάποια από τα πιο τρυφερά όσο και στοιχειωμένα τραγούδια της («Ari’s Song», «My only child», «Le petit chevalier»). Οι διάσημοι συνήθως εξαγοράζουν την ευθύνη με το χρήμα – η Nico δεν το διέθετε (δεν την απασχόλησε ποτέ), ο Ντελόν δεν είχε καμιά διάθεση να το παραχωρήσει μαζί με το όνομά του στον πρώτο «μπάσταρδο» τυχόντα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Nico, επηρεασμένη και από την τρομακτική φήμη και τις σκοτεινές διασυνδέσεις του Γάλλου σούπερ σταρ, έλεγε ότι ο Ντελόν είναι στην πραγματική του ζωή «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο», πέρα από τον ρόλο του στην ομώνυμη ταινία. 

ari boulogne chelsea girls Facebook Twitter
Ο Αρί Μπουλόν στην ταινία «Chelsea Girls» με την drag queen Mario Montez.

Τον Ιούλιο του 1988, δύο μέρες αφότου η «Libération» είχε δημοσιεύσει τη νεκρολογία της Nico, όπου αναφερόταν ως πατέρας του παιδιού της ο Ντελόν, η εφημερίδα, υπό την πίεση των δικηγόρων του, αναγκάστηκε να επανορθώσει: «Ο Αλέν Ντελόν, πατέρας του Άντονι Ντελόν, διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο (όπως πάντα έκανε) τις πληροφορίες που περιέχονται σε δημοσίευμα της 23ης Ιουλίου στην εφημερίδα μας σχετικά με τον Άρι, 25 ετών, γιο της τραγουδίστριας Nico». Τέσσερα χρόνια πριν, η μητέρα του Ντελόν έλεγε σε έναν Γερμανό δημοσιογράφο: «Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν πάντα όπως τα περιμένεις… Νομίζω ότι όσο καλή είμαι εγώ τόσο κακός είναι ο γιος μου… Όλοι οι άνθρωποι, σημαντικοί ή ασήμαντοι για εκείνον, που βρέθηκαν πολύ κοντά στον γιο μου έπαθαν μεγάλη ζημιά».  

Νico - Ari's Song

Daily
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

velvet underground

Daily / The Velvet Underground: Ένα έγκυρο ντοκιμαντέρ αλλά και μια μοναδική αισθητική εμπειρία

Η ταινία του Τοντ Χέινς είναι απολύτως αντάξια του μύθου, της αισθητικής και της αντίληψης όχι μόνο της θρυλικής μπάντας, αλλά και ολόκληρης της νεοϋορκέζικης πρωτοπορίας του ’60 απ’ όπου προήλθε, ως σαρξ εκ της σαρκός της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι Bon Jovi έχουν ψυχή

Daily / Και οι Bon Jovi έχουν ψυχή

Πέρα από το νοσταλγικό χρονικό της μετεωρικής ανόδου του συγκροτήματος στα ασυνάρτητα ‘80s, το ντοκιμαντέρ «Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story» εστιάζει δραματικά στον αγώνα του Τζον Μπον Τζόβι να διατηρήσει κάτι από τη νεανική φωνή του.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Conan O’Brien Must Go: Ταξίδι στην άκρη του γέλιου

Daily / Conan O’Brien Must Go: Ταξίδι στην άκρη του γέλιου

Η σειρά των σπαρταριστών περιηγήσεων ανά τον πλανήτη του διάσημου κωμικού, νυν podcaster και πρώην βασιλιά των νυχτερινών talk show, ξεφεύγει με ξεκαρδιστικό τρόπο από τα αβάσταχτα κλισέ των ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ.  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία  στη μνήμη

Daily / The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία στη μνήμη

Σατιρικό δράμα και περιπέτεια κατασκοπίας συγχρόνως, η νέα φιλόδοξη σειρά του HBO διαθέτει, ανάμεσα στα άλλα σημαντικά της ατού, τον Παρκ Τσαν-γουκ στη σκηνοθεσία και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε τέσσερις διαφορετικούς ρόλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η Παλαιστίνη, η Αμερική και όλοι εμείς: Το κατά Ράμι Γιούσεφ ευαγγέλιο

Daily / Η Παλαιστίνη, η Αμερική και όλοι εμείς: Το κατά Ράμι Γιούσεφ ευαγγέλιο

Ο νεαρός, πολυσχιδής και εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης που πολλοί πρωτογνώρισαν στο Poor Things, λέει τα πράγματα με το όνομα τους στο “More Feelings”, το δεύτερο stand up comedy special που γύρισε για λογαριασμό του ΗΒΟ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Παθός αλλά μη μαθός: Αυλαία χθες για το Curb Your Enthusiasm μετά από 25 χρόνια γέλιου 

Daily / Παθός αλλά μη μαθός: Αυλαία χθες για το Curb Your Enthusiasm μετά από 25 χρόνια γέλιου 

Το κωμικό δημιούργημα του Λάρι Ντέιβιντ μας συντρόφεψε εδώ κι ένα τέταρτο του αιώνα, εκδηλώνοντας ό,τι πιο ανάρμοστο μπορεί να φανταστεί κανείς, με σπαρταριστά –και απελευθερωτικά για εμάς τους θεατές– αποτελέσματα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ripley: Εγκληματική ιεροτελεστία σε ασπρόμαυρο φόντο

Daily / Ripley: Εγκληματική ιεροτελεστία σε ασπρόμαυρο φόντο

Το διάσημο μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» απλώνεται αργά και υποβλητικά στην πιο κινηματογραφικά φιλόδοξη ίσως τηλεοπτική σειρά που έχει παρουσιάσει ποτέ το Netflix.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Palm Royale: Μια σειρά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πάντα υπέροχης Κρίστεν Γουίγκ

Daily / Palm Royale: Μια σειρά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πάντα υπέροχης Κρίστεν Γουίγκ

Η νέα φιλόδοξη σειρά του Apple TV+ αποτελεί ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό στο μάτι αμάλγαμα δραματικής σαπουνόπερας και σατιρικής φάρσας, που στα καλύτερά του λειτουργεί σε πολλά επίπεδα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ