Πούτιν: “Σώστε την Ελλάδα”

Πούτιν: “Σώστε την Ελλάδα” Facebook Twitter
0

Ενώ ο πρωθυπουργός πρόφερε σήμερα για πρώτη φορά τη φράση “κούρεμα” με άλλα λόγια, λέγοντας “διαπραγματευόμαστε τη μείωση του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο”, από τη μακρινή Κίνα ήρθε η ρωσική δήλωση υπέρ της χώρας μας. Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο διεμήνυσε στους μεγάλους της Ευρώπης ότι πρέπει να βοηθήσουν την πάσχουσα Ελλάδα. "Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων".

 

"Το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα: κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 - 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το "σηκώσει" η ευρωζώνη" , είπε ο Πούτιν συμπληρώνοντας ότι “σε τελική ανάλυση η διάσωση της Ελλάδας είναι ωφέλιμη για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη".

 

Ο Πούτιν εξασφάλισε σε αυτό το ταξίδι του στην Κίνα την ομαλοποίηση και εφαρμογή μιας μεγάλης συμφωνίας για την πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κινεζικό γίγαντα. Ομαλοποίηση γιατί στη  συμφωνία που είχε υπογραφεί τον περασμένο Ιανουάριο για πώληση πετρελαίου υπήρξε διαφωνία στην τιμή μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Στην επίσκεψη αυτή η διαφορά αυτή αποφασίστηκε να αντισταθμιστεί με την παροχή φυσικού αερίου. Δεν είναι όμως μόνο στον ενεργειακό τομέα που προωθείται η συνεργασία Ρωσίας-Κίνας. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Πούτιν θα κάνει μια πολιτική στροφή προς το Πεκίνο, αμέσως μετά την επιστροφή του στην προεδρία το 2012.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM