Εκλογές 2023: Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη» με την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου που μπορεί να μπει στη Βουλή

Εκλογές 2023: Ποιο είναι κόμμα «Νίκη» με την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου που μπορεί να μπει στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Την μεγάλη έκπληξη στις εκλογές 2023- όσον αφορά τα μικρά κόμματα που παλεύουν να μπουν στη Βουλή -  φαίνεται πως κάνει το κόμμα «Νίκη», καταγράφοντας ποσοστό στις εκλογές που αγγίζει το 3%. 

Το κόμμα «Νίκη» περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό και ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις λίγο μετά τον αποκλεισμό των κομμάτων του Ηλία Κασιδιάρη, του Προδρόμου Εμφιετζόγλου και της Αφροδίτης Λατινοπούλου.      

Σύμφωνα με το επίσημο site του, αυτοπροσδιορίζεται ως «μία γνήσια πατριωτική φωνή, που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς "δεξιές" κι "αριστερές" παρωπίδες ή γενικόλογους "πατριωτισμούς" αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Δημήτρης Νατσιός και, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, είναι «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και  αρθρογραφία».

Νίκη: Με υποψήφια την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου

Μεταξύ των 260 υποψηφίων βουλευτών που έχει στα ψηφοδέλτιά του το κόμμα εντοπίζεται και η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, Μαρία Εζνεπίδου, στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και έχει καταγωγή από την Καππαδοκία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Μεταξύ άλλων δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και γιa αυτό αποφάσισε, όπως λέει, να συνταχθεί στον αγώνα της "ΝΙΚΗΣ", "με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας".

Τα αποτελέσματα του exit poll

Σύμφωνα με το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στο 100% της ενσωμάτωσης, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΝΔ 37,5-41,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 23,5-27,5%
  • ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ 11,5-12,5%
  • ΚΚΕ 6,5-7,5%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3-5,3%
  • ΜεΡΑ25 2,5-3,5 %
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,5-3,5%
  • ΝΙΚΗ 2,5-3,5
  • ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 2,2%

Μάθε ποιοι είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές για το κόμμα ΝΙΚΗ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM